Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLVO XC90 TÜRKİYEDE KOTASI DOLMAK ÜZERE

İsveçli üreticinin, marka tarihinde farklı bir yere sahip olduğunu belirttiği yeni nesil XC90, mart ayından bu yana ön siparişle Türkiye’de...

İsveçli üreticinin, marka tarihinde farklı bir yere sahip olduğunu belirttiği yeni nesil XC90, mart ayından bu yana ön siparişle Türkiye’de satılırken, yollara çıkmak için Temmuz ayını bekliyor. 

Piyasaya çıktığı ülkelerde de büyük ilgi gören ve kısa sürede 26 bin sipariş alan XC90, Türkiye’de de beklenen ilgiyi yakalamış görünüyor. Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Greg Maruszewski, ön satışlara mart ayında başladıklarını, haftada 7-8 adet XC90 satışı gerçekleştirdiklerini anlatırken, “Şimdiye kadar 75 adedi bulduk. 
Yaklaşık 40 adet de bayilerimize gidecek. Şayet bu hız devam ederse, bir yıllık kotamızı, 6 ay gibi kısa sürede tüketmiş olacağız” dedi. Bu yıl için 200 adetlik bir kotaları olduğunu, tam yılda ise 250 adet ve üzeri bir satış beklediklerini söyleyen Maruszewski, “İlgi, tam da beklediğimiz gibi oldu.

İlk araçlar temmuz gibi teslim edilmeye başlanacak. O tarihten sonra muhtemelen aralık veya ocak üretimlerini satmaya başlayacağız” ifadesini kullandı. 305 bin TL civarında bir fiyatla ön satışına başlanan XC90’da 2.0 lt dizel motor ve 8 ileri otomatik şanzıman bulunuyor.

 ‘İşim zor olacak’ Göreve geleli henüz iki yılı bile doldurmadan, Volvo Güney Afrika’nın başına atanan ve temmuz ayında Türkiye’den ayrılmaya hazırlanan Maruszewski, “Güney Afrikalı olmama rağmen, beni orada zor bir görevin beklediğini biliyorum. İşim hiç de kolay olmayacak” diye konuştu. 

Maruszewski, “10 yıl öncesinde ülkedeki otomotiv satışları bugünkü düzeyin yarısındaydı. Buna rağmen Volvo, şimdikinin iki katı satıyordu. Çok ciddi bir efor harcamak gerekecek” dedi. 

Rakiplerinin yarısının Güney Afrika’da üretim yaptıklarını hatırlatan Maruszewski, “Bu gerçekten bizim için zorlu olacak. Çünkü orada ithal araçlara yüzde 45 dolayında vergi uygulanıyor. Bu da rekabette bizim aleyhimize bir durum” ifadesini kullandı.Levent Köprülü/milliyet