Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ CİTROEN C1 TEST SÜRÜŞÜ

Şehir içi kullanımı için geliştirilen Citroen C1, tasarruflu motoru ve zengin donanımıyla dikkat çekiyor. Araçta sunulan renkli açılır tava...

Şehir içi kullanımı için geliştirilen Citroen C1, tasarruflu motoru ve zengin donanımıyla dikkat çekiyor. Araçta sunulan renkli açılır tavansa rakiplerine gözdağı veriyor. 

Otomotiv tarihinin en yenilikçi markalarından Citroen, küçük sınıftaki modellerinde sportiflik yerine güzel tasarım ve sürüş rahatlığına önem veriyor.  

Özellikle kalabalık şehir hayatında dar ara sokaklar ve park yeri bulabilme gibi sorunları ortadan kaldıran minik modeller, gerek donanımları gerekse sevimli tasarımlarıyla öne çıkıyor. Fransız markanın A sınıfındaki başarılı oyuncu C1, yenilenen tasarımı ve artırılan donanımlarıyla pazarın iddialı modelleri arasındaki yerini aldı. 

3 FARKLI TAVAN RENGİ SUNULUYOR 
Bu hafta konuğumuz olan yeni nesil C1, farklı tasarımı ve renkli açılabilir tavanıyla sınıfının belki de en dikkat çekici oyuncusu konumunda. Büyük yuvarlak farları ve hemen üzerine yerleştirilen gündüz aydınlatıcıları, araca ilginç bir görünüm kazandırmış. Airscape donanım seviyesinde sunulan katlanabilen tavan, araca nostaljik bir hava katıyor. 

Siyah, kırmızı (daha çok turuncuya benziyor) ve gri renk seçeneklerine sahip açılır tavan, üst kısmın arka cama kadar bir tuşla tamamen açılmasına imkan veriyor. Yan ayna kapakları da tavanla aynı renkte sunuluyor. Arka taraftaysa cam bagaj kapağı ve büyük arka far grubuyla birlikte sevimli tasarım devam ediyor. 
KIRMIZI KAPLAMALAR HER YERDE 
Aracın dışındaki sevimli tasarım öğeleri iç mekanda da bolca kullanılmış. Ön konsol gibi havalandırma çıkışları ve vitesin yer aldığı bölümde de kırmızı kaplamalar kullanılmış. 

Direksiyonun arasından görünen yuvarlak gösterge tablosunda tüm bilgiler izlenebiliyor. 3.5 metreden kısa bir otomobil için ön bölümde sunulan yaşam alanı yeterli seviyede. Arka koltuklar ise daha çok çocuklara yönelik. Arka camların da kelebek tipi olmasından da bu anlaşılıyor. 196 litrelik bagaj da sınıf standartlarında ve arka koltukların katlanmasıyla 780 litreye kadar ulaşıyor. 

SADECE 860 KİLOGRAM 
Yeni nesil C1’de 1 litrelik benzinli motor görev yapıyor. 3 silindirli ünite, bu tip motorlarda olduğu gibi biraz sarsıntılı çalışıyor. 5 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla kombine edilen otomobil, şehir içi kullanımında sorun çıkarmıyor. 68 beygir güç ve 95.5 nm tork üreten motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 14.6 saniyede ulaştırıyor. 

Şehiriçi hızları için yeterli seviyedeki ünite, saatte 157 kilometrelik son sürate sahip. Sadece 860 kilogram olan otomobil, buna rağmen ağırkanlı yapıda. Neyse ki sürüş konforu oldukça başarılı. 

ORTALAMA TÜKETİMİ 4.2 LİTRE 
Sert sayılabilecek bir süspansiyona sahip olan otomobil, bu sayede virajlarda fazla yatmıyor. Yol tutuş becerisi sınıfına göre iyi seviyede olan araç, asıl hünerini yakıt tüketimi disiplininde sergiliyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 4.2 litre. 35 litrelik küçük depoya rağmen menzil 830 kilometrenin üzerinde. Bizim denemelerimizde ulaştığımız 5.1 litrelik ortalama da aracın potansiyelini ortaya koyuyor. 

41 BİN LİRADAN BAŞLIYOR 
Zengin bir donanım listesiyle sunulan araç, 41 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. Bize konuk olan açılır tavanlı Airscape ise 50 bin 600 liralık etikete sahip. Bu fiyata ABS, ESP, yokuş kalkış desteği, 6 hava yastığı, 7 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, cep telefonu özelliklerini araçta kullanmaya yarayan Mirror Screen özelliği, klima, LED gündüz farları, elektrikli açılır tavan, 15 inç alaşım jantlar gibi uzun bir liste sunuluyor.Gökhan Kara/ BUGÜN

Hiç yorum yok