Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HYUNDAİ TÜRKİYE 2016'YA YENİ MODELLE GİRECEK

Hyundai Assan, üretimini yaptığı i10 ve i20 ailelerinin yanına yeni yılla birlikte bir model daha ekleyecek. Başkan Ali Kibar, yeni bir fab...

Hyundai Assan, üretimini yaptığı i10 ve i20 ailelerinin yanına yeni yılla birlikte bir model daha ekleyecek. Başkan Ali Kibar, yeni bir fabrika yatırımı olabileceğine işaret etti. 

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, Cenevre Otomobil Fuarı’nda en yeni modellerini sergiledi. Hyundai Assan’ın Türkiye’de ürettiği i20 modelinin sportif versiyonunu da fuarda tanıtıldı. 

Özellikle Avrupa pazarı için önemli bir model olan i20 Coupe, farklı C sütunu ve sportif hatlarıyla pazara hareket getirmeyi hedefliyor. 

ÜRETİM KAPASİTESİ 220 BİNE ULAŞTI 
Yakın gelecekteki yatırım planları hakkında açıklamalar yapan Hyundai Assan Başkanı Ali Kibar, İzmit'teki fabrikanın yasal çalışma saatleri çerçevesinde mevcut kapasitesini 215-220 bin seviyelerine çıkardıklarını söyledi. 
Kibar, yaptıkları program doğrultusunda bu yıl içinde i10 ve i20 üreteceklerini, bunların yanı sıra i20'nin Coupe versiyonunu da üretime dahil ederek toplam bölge pazarlarının talebine hitap edeceklerini kaydetti. 

 İLK ÇEYREKTE BANTTAN İNECEK 
Otomotiv sektöründe modellerin belirli zaman dilimlerinde eskidiğini ve onların yerine yeni modellerin koyulmasının icap ettiğini anlatan Kibar, “Muhtemelen önümüzdeki yılın başında bir başka ürünümüz olacak. Onu şu anda açıklamıyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde düşünülüyor. Bu yeni ürün de mevcut toplam üretim kapasitemizin içinde olacak” dedi. 

GLOBAL ÜRETİMDE ZİRVEYİ HEDEFLİYOR 
Üretim devam ederken belirli bir kısmını kapasite olarak ilave etme ve ekonomik ölçü oluşturacak yeni bir platform seçeneklerinden hangisinin daha anlamlı olduğu üzerinde düşünüldüğünü dile getiren Kibar, şöyle devam etti: “Mevcut fabrikanın dışında yeni bir fabrika da olabilir. 

Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Bunun kararını daha vermedik. Mevcut fabrikamız Hyundai'nin global tesisleri arasında 3'üncü en iyi kaliteli üretim yapan tesis olarak seçildi. Global üretim platformları arasında tepeye çıkmayı arzu ediyoruz. Bu yeni ürünle kapasitemiz zorlanır. 

Yeni bir tesis talebini daha da ön plana çıkartan unsur olur. Mevcut tesis yetmiyor, ilavesi için çalışma yapıyoruz. Yeni gelecek modelin üretim adedi aşağı yukarı 30-40 bin olacak. Fabrikamızın kapasitesini yüzde 100 dolduracak şekilde çalışacağız.” 

ALÜMİNYUMA 800 MİLYON DOLAR YATIRACAK Alüminyum sektöründe önemli bir yatırımla ilgili Ankara ile bazı görüşmelerde bulunduk-larını belirten Ali Kibar, şunları söyledi: “Türkiye'de olmayan bir iki faaliyet sahasında önemli bir yatırım için kısa bir zaman önce ilgili bakanla konuştuk. 

Türkiye'de olmayan, savunma sanayine hassas sanayilere, makine ana sanayinin ihtiyacına, gemicilik, denizaltı, otomotiv gövde sacı ve hammaddesi üretebilecek şekildeki önemli bir yatırım planlıyoruz. Toplam yatırım 800 milyon doları bulacak. Yerimi de hazır, yatırımı Karasu'da yapacağız. Seçim sonrası başlarız yatırıma.”Bugün

Hiç yorum yok