Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BORUSAN 2.EL SATIŞLARINI ARTTIRDI

BMW, Land Rover, Mini ve Jaguar’ın satışını gerçekleştiren Borusan Oto’nun Genel Müdürü Uğur Sakarya, 2013’te 2 bin 300 adet ikinci el araç...

BMW, Land Rover, Mini ve Jaguar’ın satışını gerçekleştiren Borusan Oto’nun Genel Müdürü Uğur Sakarya, 2013’te 2 bin 300 adet ikinci el araç sattıkları, 2014’te bu sayıyı 4 bin 352’ye çıkardıklarını söyledi. 

İstanbul Avcılar’da 180 oto kapasiteli ikinci el satışı yapan şirketin diğer 11 şubesinde de yaklaşık 100’er adet kullanılmış aracı bulunuyor. 

Türkiye ikinci el pazarında hareketli günler yaşanıyor. Artık neredeyse her marka kendi bayilerinde ikinci el araç satışı yapıyor. Borusan Otomotiv’in perakende kanadı Borusan Oto, kullanılmış otomobil işine ciddi yatırım yapıyor. 

BMW, Land Rover, Mini ve Jaguar markalarının satışını gerçekleştiren şirket, İstanbul Avcılar’da 180 oto kapasiteli kapalı alanda ikinci el satışı yaparken tüm şubelerin bu işe stratejisini ortaya koymuş Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, 2013’te 2 bin 300 adet ikinci el araç sattıkları bilgisini vererek, “2014’te bu sayıyı 4 bin 352’ye çıkardık. Bunda BMW Premium Selection (BPS) girişimimizin katkısı var. 
BPS kapsamında 5 yaş ve 120 bin kilometrenin altındaki arabaları alarak 72 noktadan gözden geçiriyoruz. Fren balatasını değiştirmekten iç ve dış temizliğine kadar her türlü bakımı yaparak satışa çıkarıyoruz. Bu araçlara da 24 ay garanti veriyoruz.” dedi. Bu sayede satışlarında ciddi artış yaşadıklarını ifade eden Sakarya, 2015’in ilk 3 ayında 1.500’ün üzerinde ikinci el satış yaptıklarını, sene sonunu da 6 binin üzerinde kapatacaklarını ifade etti. 

BPS’den araç alan müşteri, araçtan memnun olmadığı takdirde 7 gün içinde 500 kilometreden daha az yol kat etmek kaydıyla mazeret göstermeden geri teslim edebiliyor. BPS’i tercih edenler için “Servislerimiz içinde potansiyel müşteri oluyor.” diyen Sakarya, bir diğer avantajlarının araç bulunurluğu olduğuna dikkat çekti. 

Her şubede 100’e yakın kullanılmış aracı olan Borusan Oto’ya gelen müşteri diğer şubelerdeki toplam 1.000 aracı da internet üzerinden görüp seçim yapabiliyor. Şirket, 2014’te 105 bin müşteriye servis hizmeti vermiş. Genel müdür, kullanılmış otomobil satışı sayesinde bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 19 yükseldiğini kaydetti. 

Şirketin bayi ağının 4’ü İstanbul’da, 4’ü Ankara’da, 1’i Mersin-Adana’da, 1’i Bodrum’da ve 1’i de Gaziantep’te. Ayrıca Kıbrıs Lefkoşa’da da bir şube bulunuyor. 2015 yatırımları kapsamında ise Çorlu’da Trakya bölgesine hitap eden bir şube daha açılacak. Borusan Oto, 2013’te 1 milyar 50 milyon lira ciro yapmış. Bu rakam 2014’te yüzde 45 yükselerek 1,5 milyar liraya yükselmiş.

İkinci elde yaptıkları atağın bunda büyük etkisi olmuş. Ayrıca marka büyümesi ve Ataköy şubesinin açılmasının da etkili olduğunu belirten Sakarya, 2015’i 1,8 milyar liranın üzerinde kapatmayı planladıklarını belirterek, “Türkiye’nin en büyük 100 kuruluşu arasına girmek istiyoruz.” dedi. 

PREMİUM’UN PAYI ARTIYOR 2014’te toplam pazar daralırken premium markalardaki satışlar arttı. Bu yıla da ortalamanın üzerinde büyüme kaydeden markaların toplam pazar içindeki payı yüzde 12’yi aştı. 

Uğur Sakarya, “Premium markalar kompakt ürünler yaptılar. Satışlardaki artışın esas etkisi buradan geliyor. Eskiden sadece büyük araçlar satarlardı. Son yıllarda 1,6 litre motorlu araçlar yaptılar.” değerlendirmesinde bulundu. 

Pazarın ilk 2 ayda yüzde 33 büyümesinin baz etkisi ile olduğunun altını çizen üst yönetici, 2013 ile karşılaştırma yapmanın daha doğru olacağını ifade etti. Buna göre yüzde 5 büyüyen pazar, aynı durumda seyrederse yıl sonunda 900 binlik satış rakamına ulaşılıyor. 

485 bin liraya ikinci el araç sattık Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, kendilerine gelen kullanılmış araçların çoğunun takastan aldıkları değil şirket araçları olduğunu vurguladı. “Kiralama firmalarından dönen araçları, test araçları ve demo araçları satıyoruz. 

Müşteriye sunduğumuz yedek araçları satıyoruz.” diye konuşan üst yönetici, “İlk iki ayda en pahalı sattığımız araç, 485 bin TL’lik bir Range Rover.” dedi.zaman


Hiç yorum yok