Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DISCOVERY SPORT EURO NCAP DEĞERLENDİRMESİNDE BEŞ YILDIZ KAZANDI

Land Rover Discovery Sport, Euro NCAP'in en yüksek puanı olan beş yıldız ile ödüllendirildi.  Yeni yaya hava yastığı özelliği, b...

Land Rover Discovery Sport, Euro NCAP'in en yüksek puanı olan beş yıldız ile ödüllendirildi. 

Yeni yaya hava yastığı özelliği, bir yayaya çarpıldığının tespit edilmesinden itibaren 60 milisaniye içinde motor kapağının üst arka yüzeyinden devreye giriyor ve yayaların ciddi şekilde yaralanma riskini azaltıyor. 

Land Rover tarafından ilk kez sunulan diğer yenilik ise çarpışma tehdidi yaratabilecek nesneleri algılamak üzere dikiz aynasının yanına monte edilmiş bir dijital stereo kamera aracılığıyla çarpışmanın kaçınılmaz olması durumunda görsel ve işitsel uyarılar sunarak otomatik olarak frenleri etkinleştiren Bağımsız Acil Durum Fren sistemi. 5+2 koltuklu modeller dahil olmak üzere tüm modellerdeki bütün koltuklar, küçük çocuklar ve her yaştan yolcunun yüksek standartlarda korunması açısından değerlendirilir. 

Üçüncü sırada bile, standart gelişmiş bir koruma için geri sarılabilir ön gergi elemanları takılıdır. Land Rover Programlar Müdürü Murray Dietsch konu hakkında şunları söylüyor: "Araç güvenlik ekibi, Discovery Sport'un küçük SUV segmentinde daha önce görülmemiş seviyede güvenlik sağlaması amacıyla yorulmadan çalıştı. 

Denenmiş ve kendini kanıtlamış Land Rover güvenlik sistemlerimize ek olarak, yeni yaya hava yastığı ve yenilikçi Bağımsız Acil Durum Freni gibi bazı son teknoloji öğeleri de araca ekledik. 

Tüm ürünlerimiz yasal ve tüketici test standartlarının çok ilerisinde yer alan; şirket içinde geçerli en katı güvenlik standartlarına göre test edilmiştir. Bir aile otomobili olarak, bu araç tasarlanırken en temel önceliğimiz güvenlikti. Bundan ödün vermemek bizim için gurur kaynağı." 

 Discovery Sport aynı zamanda Dinamik Denge Kontrolü, Elektronik Çekiş Kontrolü, , Kilitlenme Önleyici Fren sistemi, Ters Trafik Algılama, Acil Durum Freni Işıkları, Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Emniyet Kemeri Hatırlatıcı gibi eksiksiz aktif ve pasif güvenlik sistemlerini içeriyor. Opsiyonel özellikler arasında Yaklaşan Araç algılama özellikli Kör Nokta Monitörü, Aktif Hız Sınırlama, Ters Trafik Algılama ve Trafik Işığı Tanıma da yer alır. 

Yeni kompakt SUV, araç ağırlığının 4,5 katını destekleyecek tavanla birlikte sert, yüksek dayanıklılığa sahip çelik ve bor gövdeye sahiptir. Discovery Sport aynı zamanda sürücü ve yolcu hava yastıkları, sürücü diz hava yastığı ve yan perde ve göğüs kafesi hava yastıkları dahil olmak üzere kapsamlı bir yolcu güvenlik paketine sahiptir.

Hiç yorum yok