Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW NİN ÖNDEN ÇEKİŞLİ MODELİ ACTİVE TOURİER 218İ 99 BİN 788 TL DEN SATIŞTA

Bugüne kadar hep arkadan itişli otomobiller üreten Alman otomotiv devi BMW, ilk kez önden çekişli bir araç geliştirdi. Şirketin 2 rakamıy...

Bugüne kadar hep arkadan itişli otomobiller üreten Alman otomotiv devi BMW, ilk kez önden çekişli bir araç geliştirdi. Şirketin 2 rakamıyla başlayan seride piyasaya sürdüğü yeni model, Active Tourer 218i olarak isimlendirildi. 

BMW’yi ilk kez önden çekişli otomobil yapmaya sevk eden sebep şirketin ilk defa MPV (Multi Purpose Vehicle) denilen ‘çok amaçlı taşıtlar’ pazarına giriyor olması. 

Bu araçlar biraz daha yüksek ve iç mekândaki baş ve diz mesafesi daha geniş. Yüzde 2,5’lik paya sahip MPV pazarında şirket 136 beygirlik benzinli motora ve 6 ileri otomatik vitese sahip 218i ile ‘bu sınıftaki rekabette ben de varım’ dedi. 

Borusan Otomotiv tarafından ithal edilen 218i için geçen hafta Muğla Fethiye’de basın test sürüşü gerçekleştirildi ve yetkililer gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye’de sadece benzinli modeli satılacak 218i’nin dizel motorlu seçeneği 2015 başında gelecek. 


1.5 litre hacimli motora ve otomatik vitese sahip 218i’nin satış fiyatı 99.788 lira olarak açıklandı. Boş ağırlığı 1.320 kilo olan 218i’nin 100 kilometrede benzin tüketimi fabrika değerleri 5,1 litre. 

Test sürüşümüz esnasında motoru zorlayarak yüksek hızlarda kullanışımıza bağlı olarak gösterge 10,5 litreyi işaret ediyordu. Vitesin spor ve comfort modlarına sorunsuz geçiş yapabildiği modelin orijinalinde bulunan navigasyon bölümü boştu. Bu, Türkiye’deki otomotiv ithalatçılarının genel bir problemi. 

Navigasyon bölümü eklendiğinde yüksek KDV ve ÖTV oranlarından dolayı pazarda rakipleri ile kaydadeğer bir fiyat farkı oluşturuyor. 218i modeli 3 silindirli bir motora sahip. 136 beygirlik güç üreten bu motorun azami torku 220 Nm. Sıfırdan 100 kilometre hıza 9,3 saniyede çıkabiliyor. Modelden yılsonuna kadar 300 ile 350 adet civarında satılacağı öngörülüyor.zanan

Hiç yorum yok