Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

5.NESİL OPEL CORSA ŞUBATTA TÜRKİYEDE SATIŞTA

Alman otomotiv üreticisi Opel, başarılı modeli Corsa’yı yeniledi. 5’inci nesliyle sahneye çıkmaya hazırlanan araç, Türkiye’de Şubat 2015 it...

Alman otomotiv üreticisi Opel, başarılı modeli Corsa’yı yeniledi. 5’inci nesliyle sahneye çıkmaya hazırlanan araç, Türkiye’de Şubat 2015 itibariyle satışa sunulacak. 

Yeni tasarımı kadar motor seçenekleriyle de iddialı olan yeni araç, önceki nesillerdeki satış başarısını bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyor. Araç, yeni nesil 1.0 litrelik motoru, bilgi eğlence sistemi, yenilenen modern iç ve dış tasarımıyla B sınıfı hatchback pazarına hareket getirecek.

4 OPEL'DEN BİRİ CORSA 
Corsa, 32 yıla yayılan dört nesilde Avrupa'da 12 milyon adedin üzerinde satışa ulaştı. Markanın Astra ile birlikte en popüler modelleri arasında yer alan Corsa, her yıl Opel’in satışlarının dörtte birinden fazlasını oluşturuyor. Araç, Türkiye’de satışa sunulduğu 1994 yılından bugüne kadar da 200 bin adedin üzerinde bir satış rakamına ulaştı. 

SPORTİF VERSİYON SİPARİŞLE GELECEK 
Türkiye’de Enjoy, Color Edition ve Sport olmak üzere 3 farklı donanım seviyesiyle satılacak olan aracın Sport donanımlı versiyonları sipariş üzerine getirilecek. 

Aracın IntelliLink bilgi-eğlence sistemi ve 7 inç renkli dokunmatik ekranı, Apple ve Android cihazlarla uyumlu. Ayrıca Bluetooth, Siri Eyes Free, Navigasyon için BringGo, internet radyosu ve podcast’ler için Stitcher ve TuneIn gibi pek çok uygulama kullanılabilecek. 

GÜVENLİKTE SINIF ATKAMIŞ 
Yeni Corsa’da ilk defa mevcut olan çift-xenon farların yanında, yan kör nokta uyarı, “Opel Eye ön kamera, City modu, şeritten ayrılma uyarısı, uzun far asistanı, takip mesafesi göstergesi ve ön çarpışma uyarısı gibi yeni güvenlik sistemleri de yer alacak. 

115 BEYGİRLİK YENİ BENZİNLİ 
Opel, yeni nesil Corsa’da 3 benzinli 2 de dizel motor seçeneği sunacak. 1.3 litrelik dizeller 75 ve 95 beygir güçlerinde. 75 beygirlik versiyon 3.7, diğeriyse 3.3 litrelik ortalama tüketime sahip. Markanın geliştirdiği 3’üncü nesil 5 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman Easytronic 3.0, ilk kez yeni Corsa 1.3 dizel motorda, 2015 yılının ortasından itibaren sunulacak. 

Benzinli modellerden 1.2 litrelik versiyon 70, 1.4 litrelik olansa 90 beygir gücünde. 1.4 litrelik modelde otomatik vites seçeneği de var. Markanın yeni 3 silindirli benzinli motoru da Corsa’da görev yapıyor. 1.0 litrelik turbo beslemeli ünite, 115 beygir güç ve 170 nm tork üretiyor. Sadece 6 ileri manuel şanzımanla sunulacak araç, 0-100 km/s ivmelenmesini 10.3 saniyede tamamlıyor. Saatte 195 kilometre sürate ulaşabilen aracın ortalama tüketimiyse 5 litre. 

2015 HEDEFİ YÜZDE 6 PAY 
2015’te yeni Corsa’dan 14-15 bin adetlik satış beklediklerini söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “2015’te pazarın 700-750 bin adet aralığında gerçekleşeceğini düşünüyoruz. 

Bu pazardaki hedefimiz yüzde 6 pazar payı” dedi. 2018’e kadar 27 yeni modeli ve 17 yeni motoru piyasaya sunacaklarını ifade eden Keklik, yeni modeller ve motor seçenekleriyle pazar paylarını artıracaklarını vurguladı.bugün

Hiç yorum yok