Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HONDA CİVİC TYPE R KONSEPTİ PARİSTE TANITILACAK

1997 yılında ilk nesil Civic Type R piyasaya çıktığında, bir efsanenin doğduğunu Japonlar bile bilmiyordu hiç şüphesiz. 185 HP’lik 1.6 lt m...

1997 yılında ilk nesil Civic Type R piyasaya çıktığında, bir efsanenin doğduğunu Japonlar bile bilmiyordu hiç şüphesiz. 185 HP’lik 1.6 lt motora sahip olan bu canavar gücünü 8200 d/d’de üretiyordu. 

İlk Civic Type R, ne yazık ki sadece Japonya pazarı için üretilmişti ve Avrupalılar 160 HP’lik versiyonla idare etmek durumundaydı. Avrupa’ya gelen ilk Type R ise 2001 yılında oldu. İkinci nesil bu otomobil 2.0 lt motoruyla 200 HP üretiyordu ve yine yüksek devirliydi. 

2007’de bu kez üçüncü nesil Civic Type R ile tanıştık. 201 HP’lik bu otomobil oldukça keyifliydi ama artık rakipler turbo beslemeye geçtiğinden güç anlamında zayıf kalmıştı. Neyse ki uzun bekleyiş artık sona eriyor. Honda, Paris Otomobil Fuarı’nda yeni Civic Type R’ı tanıtacak. 

Fuarda konsept versiyonuyla sergilenecek olsa da seri üretim halinin de çok farklı olmayacağını müjdeleyebiliriz. Kırmızı ‘H’ logolu otomobillerin 22 yıllık tarihindeki en performanslı model olacak olan yeni Type R, yine 2.0 lt motordan güç alıyor ama bu kez turbosu da var. 


Honda tutukunlarını sevindirecek şekilde yine yüksek devirli olan bu motorun 280 HP’nin üstünde güç sağladığı belirtiliyor. Altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilen güç ünitesi, performansının yanında Euro6 emisyon normlarını da karşılayabiliyor. 

Yeni Type R, teknolojisiyle de dikkat çekiyor. Direksiyonun yan tarafında bulunan ‘+R’ butonuna bastığınızda motorun tork eğrisi daha agresif hale geliyor ve gaz tepkisi hızlanıyor. Bunun yanında direksiyon ve adaptif süspansiyon sistemi de performanslı kullanıma yönelik olarak kendini duruma adapte ediyor. 

Honda’nın iddiasına göre iki mod arasındaki fark oldukça fazla. Yeni Civic Type R, İngiltere’de üretilecek ve 2015 yılında pazara sunulacak.

Hiç yorum yok