Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ALPINE TACINI KORUMAK İÇİN FRANSIZ TOPRAKLARINDA

Alpine A450b, Haziran ayındaki Le Mans 24 Saat Yarışında elde ettiği LM P2 podyum zaferini takiben 2014 Avrupa Le Mans Serisi (ELMS) 4’üncü...

Alpine A450b, Haziran ayındaki Le Mans 24 Saat Yarışında elde ettiği LM P2 podyum zaferini takiben 2014 Avrupa Le Mans Serisi (ELMS) 4’üncü turu için Fransa’ya dönüyor. 

Avusturya’da elde ettikleri zaferin sevincini yaşayan Paul-Loup Chatin, Nelson Panciatici ve Oliver Webb sondan bir önceki yarış olan Paul Ricard pistindeki kapışma öncesi geçici sıralamanın en tepesinde yer alıyor.  

Fransa’nın güneyindeki pist, geçen sene Signatech-Alpine’in Avrupa Le Mans Serisi tacını taktığı yer. Üstelik Alpine-Renault, 1974 yılında söz konusu pistte Avrupa 2 litre Şampiyonası zaferini ilk kez elde etti! 

Signatech-Alpine Silverstone’da dördüncü, İmola’da üçüncü ve Red Bull Ring’de birinci geldikten sonra bir sonraki hafta sonu 1,8 km’lik kötü şöhretli Mistral düzlüğüne sahip Paul Ricard pistinde düzenlenecek olan yarış öncesinde kendinden emin. 

Alpine A450b, peş peşe iki uluslararası ünvan elde etme şansını yükseltmek amacıyla sezon finali öncesi, yaz boyunca bir takım iyileştirme çalışmalarından geçti. “Son iki yarış öncesi zafere çok yakınız” diye duygularını dile getiriyor 

Signatech-Alpine Takım Müdürü Philippe Sinault. “Hedefimiz her zaman birinci gelmek oldu. Şu an puan tablosunun en tepesindeyiz; yani gayet iyi durumdayız.” “Red Bull Ring’de kazanmamıza rağmen bu bizim için kusursuz bir yarış olmadı” diye bir itirafta bulunan Sinault şöyle devam etti: “Takım yaz boyunca çok sıkı çalışarak Alpine A450b’yi daha da rekabetçi hale getirmek elinden geleni yaptı. 

Hem motor hem de aero-paketi elden geçirildi ve geliştirildi. Herkes büyük bir gayretle çalıştı ve bu bizim için çok önemli zira Fransa’daki bu programa büyük destek söz konusu. Le Castellet’te galip gelebilmek için kendimizi geliştirmeye devam etmek bizim elimizde olan bir şey. Çünkü ardından önümüzdeki ay Estoril’de [Portekiz] unvan için mücadele edebiliriz.

” Marsilya’da büyüyen Nelson Panciatici, 2013 senesinde Signatech-Alpine ile Avrupa unvanı elde ettiği Le Castellet ile ilgili güzel anılara sahip: “Alpine’in yarışlara dönüşüne şahitlik eden sıradışı bir sezon adına müthiş bir fırsat ve iyi bir ödül oldu. 

Alpine A450b’nin direksiyonuna geçmek için sabırsızlanıyorum. İki aylık yaz tatili hiç bitmeyecekmiş gibi geldi. Paul Ricard’da stratejik oyunlar oynamamız söz konusu değil. Niyetimiz kazanmak çünkü şampiyonluk çok yakın. Rakiplerimize puan kaptırmak istemiyoruz. 

Yukarı yönlü bir trend yakaladık ve takım, sıradışı işler yapıyor.” Paul-Loup Chatin de geçen yıl Alpine’nin genç sürücüsü iken Paul Ricard pistinde unvanlar elde etti (LM PC sınıfında): “En iyi bildiğim pistlerden bir tanesi. Bu çok iyi bir şey çünkü bu yılki Avrupa Le Mans serisinin belki de en önemli yarışı olacak. Sıralamanın en tepesinde olmak çok güzel ancak puan farkları çok az. 

İki yarış kalmışken her hangi bir hatayı kaldıramayız. Estoril’e hazırlanmak amacıyla bu yarışta kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” Signatech-Alpine ile dayanıklılık yarışlarına bu sezon yeni başlayan Oliver Webb, LM P2 prototipinin direksiyonunda bu Fransız pisti hakkında çok az deneyime sahip. 

Formula Renault 2.0 ve Formula Renault 3.5’de geçirdiği günler sayesinde pist hakkında iyi bilgiye sahip: “Deneme yapmak için çok iyi bir yer. Her hangi bir şeye zarar verme korkusu olmadan sınırları zorlayabiliyorsunuz. Orada yarışmak çok farklı durumlar ortaya çıkarabiliyor; öyle ki, bazı sürücüler belirli özgürlüklerini kullanabiliyor. Bunun sonuç üzerinde etkisi olmamasını diliyorum. 

Aracın içinde kendimi gayet iyi hissediyorum ve elde ettiğimiz son sonuçlar ümit verici. Alpine’in ana vatanı olan Fransız topraklarında yarışmak da çok hoş. Şampiyonada takımlar birbirlerine çok yakın. Final yarışı öncesinde arayı açmak istiyoruz ancak rakiplerimiz de çok güçlü!” Yarış tüm Avrupa’da Motors TV’de ve internette www.europeanlemansseries.com adresinden canlı yayınlanacak.

Hiç yorum yok