Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ NISSAN JUKE 52 BİN 990 TL DEN TÜRKİYEDE SATIŞTA

B-Crossover segmentinin yaratıcısı olan Nissan Juke, yenilenen tasarımı ve özellikleriyle sınıfının trend belirleyicisi olmaya devam edecek...

B-Crossover segmentinin yaratıcısı olan Nissan Juke, yenilenen tasarımı ve özellikleriyle sınıfının trend belirleyicisi olmaya devam edecek. 

Yeni 1.2 lt turbo motoruyla tatmin edici performans ve yakıt ekonomisi sağlayan yeni Juke, panoramik açılır tavanıyla da daha aydınlık bir kabin sunuyor. 

52 bin 990 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Juke, Nissan’ın tüm yeni modellerinde yer alan ‘V’ şeklindeki belirgin ön ızgarası, sportif dokunuşlara sahip yeni ön ve arka tamponları, bumerang şekilli stop lambaları ve LED gündüz farlarıyla dikkat çekiyor. 


Eski Juke’da eleştri konusu olan açılır tavanın olmayışı ve küçük bagaj yeni versiyonda geliştirilmiş. Açılır tavan Sky Pack versiyonundan itibaren sunuluyor ve bagaj hacmi de yüzde 40 artırılarak 354 lt’ye ulaşmış. 


Yeni Nissan Juke’un manyetik sarı ve safir mavi dış gövde renk seçenekleri sıradanlıktan oldukça uzak. Special Edition versiyonuna özel; kırmızı, siyah, sarı ve beyaz renkli iç mekân seçenekleri kullanıcıların tarzlarını daha iyi yansıtmalarına olanak tanıyor. 

Spor iç döşemenin bulunduğu bu versiyonda 18 inçlik alüminyum alaşım jantlar da standart. Kişiselleştirme seçenekleriyle öne çıkan yeni Juke’da; orta konsol, kapı detayları, direksiyon, vites kolu, koltuk döşemesi ve deri gösterge siperliği dikişleri renkli olarak seçilebiliyor. Ayrıca kabindeki havalandırma kapakları da renklendirilebiliyor. Dış görünümde ise ön ve arka tampon bitiş noktaları, yan ayna kapakları, ön far kaplamaları ve 18 inçlik jant alternatifleri renkli olarak alınabiliyor. 

Yeni Nissan Juke’un 1.2 lt’lik turbo benzinli motoru, önceki 117 HP’lik 1.6 lt benzinlinin yerini alıyor. Manuel şanzımanla direkt enjeksiyonlu bu motor, 115 HP güç ve 190 Nm tork üretiyor. Düşürülen ağırlığın yanında, start/stop sistemi gibi özellikler de yakıt tüketimini düşürmüş. 1.2 DIG-T motor seçeneği, 129 g/km CO2 emisyonu ve ortalama 5.6 lt/100 km tüketime sahip. Yeni Juke’un dinamik kontrol sisteminde bulunan farklı sürüş modları, kullanıcıya özel bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Sportif sürüş için Sport, yakıt tasarrufu için Eco veya Normal sürüş modları arasından seçim imkânı sağlanıyor. Tek tuşla kontrol edilen kişiselleştirme sistemi, sürüş performansını gösterirken aynı zamanda klima ayarlarını kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Sürüş bilgisi menüsüyle; ortalama hız, geçen süre, yol mesafesi ve dört yönlü G kuvveti bilgilerini de görmek mümkün. Yeni Nissan Juke’da ‘Nissan Güvenlik Kalkanı’ adı verilen üç farklı emniyet sistemi yer alıyor. 

Şerit takip uyarı sistemi sinyal vererek şerit değiştirmeler haricinde araç istenmedik şekilde şeridinden ayrıldığında sürücüyü uyarıyor. Kör nokta uyarı sistemi, kör nokta olarak adlandırılan bölgedeki araçları tespit ederek yan aynalar üzerinde bulunan LED’li uyarıcılarla sürücüye bilgi veriyor. Sinyal vererek şerit değiştirmelerde, tehlikeli yakınlıkta bir araç varsa hem LED’li, hem sesli uyarıcılar da devreye giriyor. 

Hareketli nesne algılama sistemiyse araç durur pozisyondayken çevre görüş sistemine bağlı kameraların görüş alanına hareketli bir nesne yaklaştığında sesli uyarı veriyor ve nesnenin geliş yönünü görsel olarak belirtiyor. 

Juke’un bagaj kapağında bulunan dışbükey lense sahip geniş açılı arka kamerası, aracın arkası için 180 dereceye varan benzersiz bir görüş alanı sunuyor. Kameradan elde edilen görüntüler ise 5.8 inçlik Nissan Connect ekranında görüntüleniyor. Böylelikle sürücü, park yerinden çıkarken olası tehlikelere karşı önceden hazırlıklı oluyor.

Hiç yorum yok