Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ASTON MARTİN V12 VANTAGE S TANITILDI

İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, merakla beklenen üstsüzünü tanıttı.  Markanın en hızlı ve en çabuk hızlanan üstü açık ...

İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, merakla beklenen üstsüzünü tanıttı. 

Markanın en hızlı ve en çabuk hızlanan üstü açık otomobili konumundaki V12 Vantage S Roadster, yeni şanzımanı ve güçlü motoruyla dikkat çekiyor. 

Koltuklar bile karbon fiberden Geçen yıl tanıtılan V12 Vantage S Coupe’nin yaklaşık 1 sene sonrasında pazara sunulmaya hazırlanan araç, 3 aşamalı DSC (elektronik stabilite programı) ve 2 aşamalı ABS ile donatılmış. 

DSC sistemi, Normal, Sport ve Track (pist) modlarına sahip. ZF Servotronic hidrolik direksiyonda bile, Normal ve Sport olmak üzere 2 farklı ayar sunuluyor. Karbon seramik disklerin kullanıldığı araçta hafif alaşımlı 10 kollu jantlar yer alıyor. Araçta spor koltuklar da unutulmamış. 

Koltuklar karbon fiber malzemeyle kaplanırken, isteğe bağlı sunulan Carbon Pack (paket) ile, pek çok noktada bu kapmalara yer veriliyor. 6 litrelik V12 Araçta görev yapan 6.0 litrelik V12 motor, turbo veya kompresör desteği almıyor. 573 beygir güç ve 620 nm tork üreten motor, 7 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman Sportshift III ile kombine edilmiş. 

Gücü arka tekerleklere ileten şanzıman, 6 ileri manuel vitese göre 20 kilogramlık ağırlık tasarrufu sağlıyor. Araç, 0-100 km/s ivmelenmesini 4.1 saniyede tamamlıyor. Saatte 321 kilometrelik sürate ulaşabilen araç, sadece 1000 devirde bile 510 nm tork üreten motor sayesinde ara hızlanmalarda da nefes kesiyor.bugün

Hiç yorum yok