Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT E.DAMS-RENAULT TAKIMININ İSİM SPONSORU OLDU

Renault, tek koltuklu %100 elektrikli otomobillerinin yarışacağı yepyeni Formula E Şampiyonası’na teknik ortak olacağını bir sene önce teyi...

Renault, tek koltuklu %100 elektrikli otomobillerinin yarışacağı yepyeni Formula E Şampiyonası’na teknik ortak olacağını bir sene önce teyit etmişti. 

Bugün ise Renault,markanın elçisi AlainProst ve Jean-Paul Driot’ya ait olan e.dams-Renault takımına isimsponsoru olacağını açıklayarak katılımını bir adım daha ileriye taşıyor.  Bu ortaklık sayesinde Renault,yepyeni ve son derece yenilikçi bir dalda yatırım yapmış oluyor. 

Bu girişim ile Renault,motorsporlarıve elektrikli araç uzmanlığını değerlendirme isteğinide ortaya koymuş oluyor.  E.dams-Renault, 2014/2015 şampiyonasındaki iki pilotunun isimlerini açıkladı: Nicolas Prost veSébastienBuemi. 

Elektrikli araçöncüsü ve kuruluşundan bu yana motorsporları uzmanı olan Renault, geçen yıl FIA Formula E Şampiyonası’nın resmi teknik ortağı olmuştu. Şampiyonanın Pekin’de Eylül 2014’te düzenlenecek olan açılış yarışından önce marka, e.dams-Renault takımına desteğini açıklayarak bu yeni sporun bir parçası oldu. 

Renault, Jean-Paul Driotvedört Formula 1 dünya şampiyonu ünvanına sahip marka elçisi AlainProst’un sahip olduğu takıma isim sponsoru oluyor.Bu şampiyona ile Renault, bilinirliğini üst seviyelere taşıyor olacak. Marka, otomobillerin üzerinde, sürücülerin giysileri ve kasklarında yer alacak. 

Bu çekici şampiyonanın ilk sezonunda birçok iletişim ve pazarlama faaliyetleri de sergilenecek. Formula E, dünyanın en büyük şehirlerinde seyirciler için yeni teknolojiler, birçok animasyon içeren ve yeni bir formatta, spor otomobil amatörlerine yepyeni bir spor ve gerçek bir gösteri. Renault SportBaşkanı PatriceRatti: “e.dams-Renaultile yapılan söz konusu ortaklık sayesinde Renault Sport, Formula E Şampiyonası’nın kalbinde yer almasını sağlayacak.Bu eşsiz bir deneyim ve otomobil sporunun yeni bir yüzü. 

Renault, bu macerada öncü olmaktan ve yeni bir deneyimde yer alıyor olmaktan dolayı gururlu. Alain’ive Jean-Paul’ü çok iyi tanıyoruz; sahip oldukları uzmanlık onları yüksek kaliteli ortak haline getiriyor. e.dams-Renault’ya dahil olmamız, gerçekleştirdiğimiz katılımda kilit rol oynayacak ve Formula E’yi geliştirme çabamıza destek sağlayacak.

Aynı zamanda yarışların ilk yılında tüm takımların kullanacağı Spark-Renault konusunda Spark ile yapılan işbirliğinden de memnunuz.Ve görünen o ki, katılım sağlayan bütün takımlara olası en iyi teknik servisi sunmak için Spark’a yardımcı olmaya devam edeceğiz.” 

e.dams-Renault ortağı ve Renault marka elçisi AlainProst:“Jean-Paul Driotve ben söz konusu yeni macerada Renault ile bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Büyük ortak olarak Renault’nun tercih edilmesi, markanın motorsporlarındaki sıra dışı geçmişi ve elektrikli araçlar alanındaki uzmanlığı sebebiyle doğal bir sonuçtu. 

Ben şahsen Renault ile çalışma fikrinden ve ortaklığımızda yeni bir sayfa açıyor olmaktan heyecan duyuyorum. Bu girişimimizin başarılı olacağına inanıyorum. Sezonun ilk yarışları için aktif biçimde hazırlanıyoruz. Donington’da bu hafta düzenlenecek olan test, sürecin bir sonraki adımı. 

Bunu, 13 Eylül’deki Pekin grandprix’sine tam olarak hazır olabilmemiz için çok yoğun bir yaz sezonu bekliyor olacak. Şampiyona başta teknoloji ve yarış formatı olmak üzere her şeyiyle yeni olduğundan çok heyecan verici bir macera bizi bekliyor. Anlayacağınız, çok heyecan dolu günler geçiriyoruz.” e.dams-Renault takımı pilotlarının Nicolas Prost veSébastienBuemi olacağını duyurdu.Renault bu yeni şampiyona ve uzmanlığımızı birleştirmek için ideal ortaktı. 

26 yıldan bu yana olağanüstü derecelere sahip Dams takımı,otomobil yarışı ve elektrikli otomobil alanında kendini kanıtlamış bir ortağa güvenebilir. Bu ortaklık otomobillerimizi geliştirmek için faydalı olacak. Dams takımının, World Series by Renault şampiyonasında yer aldığını hatırlatmak isterim ve tarihimiz e.dams-Renault takımının yaratılması ile devam ediyor: 

Nicolas Prost, pilotluk yeteneğinin dışında tekniği ve elektrik formülü teknik parametre analiz kapasitesi ile bize çok şey katacak. Pistteki sürati, otomobil spor fanları ve halkın büyük sempati duyduğu SébastienBuemi ise takımın adına katkıda bulunacaktır. 

E.dams-Renault Takımı bugünden itibaren iki pilotunun adını açıklıyor. Nicolas Prost ve SébastienBuemi. F1 şampiyonlarının tanıdık bu iki pilotu, 13 Eylül’den itibaren Pekin’de yepyeni %100 elektrikli araçların direksiyonuna geçme zevkini yaşayacaklar.

Hiç yorum yok