Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ FORD FOCUS ST 2015 TE SATIŞTA

Ford’un yeni kompakt canavarı Focus ST, Goodwood Festivali ile birlikte hayatına başlıyor. 2002 yılından beri ST modellerine imza atan Ford...

Ford’un yeni kompakt canavarı Focus ST, Goodwood Festivali ile birlikte hayatına başlıyor. 2002 yılından beri ST modellerine imza atan Ford, şimdiye kadar bu logoya sahip 140 binden fazla otomobil sattı. 

Yeniden ayarlanmış süspansiyon ve daha duyarlı bir direksiyon sistemiyle birlikte rafine bir sürüş zevki hedefleyen Focus ST, beklendiği gibi 250 HP’lik 2.0 lt EcoBoost motora sahip fakat bir de sürprizi var. 

İlk kez ST logolu bir otomobilde dizel motor da yer alacak.185 HP’lik 2.0 lt TDCi motor da Focus ST kaputunun altında görev yapacak. 

Standart Focus’lara göre daha kaslı görünen ST, 19 inçlik jantların yanında farklı bir ızgaraya ve daha dinamik bir tamponla ayırt ediliyor. Sportif hava kabinde de devam ediyor. Recaro koltuklar ve spor direksiyon simidinin yanında, yüksek çözünürlüklü 8 inç dokunmatik ekran da dikkat çeken ayrıntılardan. 


Benzinli ST, 360 Nm torkuyla 0-100 km/s hızlanmasını 6.5 sn’de tamamlarken, yakıt tüketiminde de savurgan değil. 158 g/km’lik karbondioksit emisyonuna sahip olan otomobilin ortalama yakıt tüketimi 5.7 lt/100 km. 

Maksimum hız ise 246 km/s. 400 Nm tork sunan dizel motor da performansıyla dikkat çekici. 0-100 km/s hızlanmasını 8.1 sn’de tamamlayan ve maksimum hızı 216 km/s olan TDCi motorlu ST’nin tüketimi ise 3.7 lt/100 km’ye kadar iniyor. 

Yüzde 6 daha az tüketim değerine sahip olan Focus ST, bunu ilk kez sunduğu start/stop gibi sistemlere borçlu. Her iki motorda da performans odaklı, kısa oranlı altı ileri manuel şanzıman kullanan Focus ST’nin lastikleri de özel ve Michelin ile birlikte geliştirilmiş. Yeni Ford Focus ST, sonbahar aylarıyla birlikte sipariş toplamaya başlayacak ve Avrupa’daki ilk teslimatlar 2015 yılının başında olacak.Automagg

Hiç yorum yok