Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

PEUGEOT 508 AİLESİ YENİLENDİ

Son dönemde sürekli atakta olan Peugeot, şimdi de orta sınıftaki 508 modelini yenileyerek ürün gamını iyice gençleştirdi.  Otomobild...

Son dönemde sürekli atakta olan Peugeot, şimdi de orta sınıftaki 508 modelini yenileyerek ürün gamını iyice gençleştirdi. 

Otomobilde, Fransız markanın gelecek modellerinde de yer alacak yeni ızgara dikkat çekerken, ekonomik güç üniteleri de kendi segmentinin en düşük tüketimli modeli olmasını sağlıyor. 


Ağustos ayında Moskova Otomobil Fuarı’nda boy gösterdikten sonra eylülde Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan yeni 508, hemen ardından Avrupa’da satılmaya başlayacak.İlk kez 2010 yılında Paris’de sergilenen 508, bilindiği gibi sedan ve SW gövde seçeneklerine sahip. 


Diğer yandan, HYbrid4 teknolojisini taşıyan 508 RXH’nin de unutulmaması gerekiyor. 508′in de yenilenmesiyle birlikte, şirketin 125 yıllık tarihinin en genç ürün gamı elde edilirken, ’8′ ailesinin zirvesi ide şekillenmiş oldu. Fransa ve Çin’de üretilen 508, şimdiye kadar 360 bin adet satılırken, satışların yüzde 30′u Çin’de gerçekleşti. Yeni 508′in ön bölümünde yeni ızgara dikkat çekiyor. 

Bu modelle birlikte meşhur Peugeot aslanı da kaputtan ızgaraya yani eski yerine geri dönmüş. Farlar ve sis lambaları da yenilenirken, kaputta da bir takım değişiklikler yapılmış. Yeni 508′in kabininde ilk dikkati çeken 7 inçlik multimedya ekranı oluyor. Orta konsol yeni bir kapalı depolama bölümü içerirken, dokunmatik ekran sayesinde düğme ve botonların sayısı da azalmış. 

Kör nokta sensörleri, geri görüş kamerası, anahtarsız giriş ve çalıştırma, elektrikli park freni, otomatik farlar, dört bölgeli dijital klima ve JBL müzik sistemi gibi teknolojik anlamda da oldukça doyurucu olan yeni 508, bağlanabilirlik anlamında da modern dünyaya adım atıyor. 

Mobil internet teknolojisine dayanan sistem sayesinde, gerçek zamanlı pratik bilgiler sağlanıyor. Bunlar arasında; çevredeki ücretsiz park yerleri, trafik ve hava durumu bilgileri, Michelin Rehberi ile benzin istasyonlarındaki akaryakıt fiyatları sayılabilir. 

Peugeot, yeni 508 için yeni nesil benzinli ve dizel motorlar sunuyor. Bu modelle birlikte tanıtılan 1.6 lt’lik yeni THP motor artık 165 HP güç üretiyor ve start/stop sistemine de sahip Altı ileri manuel ya da altı ileri otomatik şanzımanla eşleştirilebilen bu motor, Euro6 emisyon normlarını karşılayabiliyor. 

Altı ileri manuel versiyonda 131 g/km’lik emisyon değerine sahip olan bu motor, eski 156 HP’lik versiyondan daha (144 g/km) çevreci. 508 ile birlikte 2.0 lt’lik 150 HP BlueHDi motor da gün ışığına çıkıyor. 105 g/km’ye kadar inen karbondioksit emisyonuyla dikkat çeken bu motorun 180 HP’lik bir versiyonu da bulunuyor. 

Peugeot HYbrid4 teknolojisine sahip olan RXH ise farklı önden görünüşünün yanısıra crossover ruhu da taşıyor. Bu otomobilin 37 HP’lik elektirkli motoru arka tekerleklere güç verirken, 163 HP’lik 2.0 lt HDi motor da ön lastikleri tahrik ediyor. 

Dizel ve elektrikli motorlar ayrı ayrı çalışabildiği gibi birlikte de görev yapabiliyorlar. ZEV, 4WD, Spor ve Otomatik olmak üzere dört sürüş modu bulunan RXH, ortalama olarak 3.3 lt/100 km yakıta ihtiyaç duyuyor ve emisyon değeri de sadece 85 g/km.

Hiç yorum yok