Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

EN SORUNSUZ MARKA HYUNDAI

Dünyanın en saygın bağımsız araştırma kuruluşu olan ve özellikle otomotiv enüstrisine yönelik yaptığı çalışmalarla yıllardır adından söz et...

Dünyanın en saygın bağımsız araştırma kuruluşu olan ve özellikle otomotiv enüstrisine yönelik yaptığı çalışmalarla yıllardır adından söz ettiren J.D. Power, bu yılki İlk Kalite Değerlendirmesi raporunu açıkladı. 

Hyundai, müşterilerin bildirimleri doğrultusunda ilk 90 günlük kullanım sonunda ortaya çıkan problemlerin değerlendirildiği araştırmada Porsche, Jaguar ve Lexus’un ardından en az sorun çıkaran marka seçildi. Model bazında da Genesis, Elantra ve Accent Blue kendi segmentlerinin birincisi olurken, Santa Fe ve Sonata ikinci, Equus ise üçüncülük kazanarak prestijli ödülleri her kategoride topladı. 

Hyundai modellerinin birçok yönünü en ince ayrıntısına kadar analiz eden J.D. Power, araçların kalitesini, dayanıklılığını ve fiyat endekslerini müşterilerin tecrübelerine göre değerlendiriyor. Initial Quality Study (IQS) isimli araştırmada, toplam 233 ayrı soru sorularak yaşanan problemler ve sürüş sırasında oluşan sıkıntılar inceleniyor. 

Bu yıl 28’inci kez yapılan ve toplam 86 bin 118 yeni araç sahibiyle gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda Hyundai, sektör ortalamasından çok daha az problem yaşayan marka olarak büyük bir başarı elde etti ve birçok Avrupalı, Japon ve Amerikalı rakibini geride bırakarak bu seviyeye ulaştı. 

Uzun süreli kullanımlar için araçların tercih edilip edilmeyeceği hakkında da müşterilere yol gösteren araştırma hakkında Hyundai Motor Amerika Başkanı ve CEO’su Dave Zuchowski, “IQS 2014 ödüllerini birden fazla segmentte kazanmak, Hyundai’nin iddiasını ve müşterilerine vermiş olduğu önemi gözler önüne seriyor. 

Kalitesi ve performansıyla öne çıkan lüks modellerimiz gibi herkese hitap edebilecek iddialı ürün gamımız da ödülleri kazanmış oldu. Bugün kazandığımız ödüller, global olarak vermiş olduğumuz emeklerin, sıkı çalışmalarımızın ve stratejilerimizin birer yansıması” dedi.

Hiç yorum yok