Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

OPEL YENİ DİZEL MOTORUYLA ATAK YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Opel’in lokomotif modeli Astra, sınıfının en iddialı, sessiz ve tutumlu 1.6 lt (136 beygir) dizel motoruna kavuştu. 71 bin TL’den başlayan ...

Opel’in lokomotif modeli Astra, sınıfının en iddialı, sessiz ve tutumlu 1.6 lt (136 beygir) dizel motoruna kavuştu. 71 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılan Astra'yla Opel, pazar payını yükseltmeyi hedefliyor. 
 Türkiye pazarının gözdesi dizel motorların en yenisi Opel’den geldi. İlk etapta Meriva ve Zafira modellerinde kullanılmaya başlanan 1.6 lt hacimli, 136 beygir gücündeki yeni nesil dizel motor artık Astra ailesinde de sunulmaya başlandı. Sınıfının en iddialı, sessiz ve tutumlu dizel motoruyla Astra, Opel Türkiye’nin satışlarında önemli bir rol oynamayı planlıyor. 

 100 KM'DE 3.9 LT TÜKETİM DEĞERİ 
Yeni nesil 1.6 litrelik 136 beygir güç ve 320 Nm tork üreten motor, 6 ileri manuel şanzımanla birlikte sakin bir çalışma karakteri ve düşük yakıt tüketimi değerleri sergiliyor. 

100 km’de 3,9 litre yakıt tüketimiyle tam bir cüzdan dostu olan motor, yüksek güç değerleriyle de etkili bir sürüş sunuyor. Aynı motorun 110 beygir gücündeki diğer bir versiyonuysa ay sonundan itibaren Astra hatchbackte, eylül ayındaysa sedan versiyonda sunulmaya başlanacak. 

YIL SONUNA KADAR 7 BİN ADETLİK SATIŞ 
 1.6 litrelik 136 beygir gücündeki dizel motor Opel Astra HB modelinde Sport ve Cosmo donanım seçenekleriyle, Sports Tourer modelinde sadece Sport donanımıyla, Sedan modelindeyse Edition, Business, Sport ve Cosmo donanım seçenekleriyle satışa sunuldu. 

136 beygirlik motor seçeneğinde Astra’nın fiyatları 71 bin TL’den başlarken, 110 beygirlik güce sahip motorda fiyatlar 66 bin TL’den başlayacak. Yıl sonuna kadar yeni dizel motorlu Astra’nın satış hedefiyse 7 bin adet olarak açıklandı. 

SATIŞLAR ARTIK TOPARLANMAYA BAŞLADI 
Pazarın yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 daraldığını belirten Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Nisan ayı itibarıyla pazarda bir toparlanma görüyoruz. Olumsuz bir gelişme olmadığı sürece yılsonunda 650-700 bin aralığında bir pazar bekliyoruz. Yılı 45 bin adet satışla kapatıp, pazar payımızı yükseltmeyi planlıyoruz" dedi. 

2.0 LİTRE MOTORLARI KISKANDIRIYOR 
Alman mühendisliği ile Opel’in geliştirdiği yeni nesil dizel motor tümüyle alüminyum gövdeden oluşuyor. Hafifleyen bu motor 1.6 lt. olmasına karşın neredeyse 2.0 litrelik motorlarla aynı güç ve performans sunuyor. 
Sarsıntısız ve sessiz çalışan motor 2000 d/d’den itibaren 320 Nm gibi iddialı bir tork değerine ve standart Start & Stop sistemine sahip.Akşam

Hiç yorum yok