Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES HOŞDERE FABRİKASINDA SETRA OTOBÜSLERİ ÜRETİP AVRUPA'YA İHRAÇ EDİYOR

Avrupa’nın en büyük otobüs üretim merkezi olan Mercedes Benz-Türk Hoşdere Fabrikası yeni yatırımlarla büyüyor.  Toplam 415 milyon eur...

Avrupa’nın en büyük otobüs üretim merkezi olan Mercedes Benz-Türk Hoşdere Fabrikası yeni yatırımlarla büyüyor. 

Toplam 415 milyon euro yatırımın yapıldığı fabrika, yıllık 4 bin adet olan kapasitesini sonuna kadar doldurduğu için yıl sonuna kadar 15 milyon euro yeni yatırımla 4 bin 700 adede yükseltecek. 

Kapasite artışındaki en büyük paysa, bu yıl başında start alan Setra üretimi. Fabrikada sadece yurtdışı pazarlar için üretilen Setra UL Bussines modeliyle birlikte üretimin yüzde 75’lik bölümü ihraç edilecek. 

2014 sonunda tamamlanacak yeni yatırımla birlikte ihracat adetleri de ve fabrikanın şu anda 2.886 olan istihdam sayısı da artacak. Almanya’da şehirlerarası otobüs üretiminin sonlanmasının ardından bu sınıftaki üretim merkezi olarak Türkiye belirlenince Mercedes Benz Türk, başta Travego ve Tourismo olmak üzere Avrupa’nın en gelişmiş pazarlarına ürün satıyor. 

TOPLAM 30 BİN OTOBÜS İHRAÇ ETTİ 
Otobüs ihracat rakamını 2013 yılı sonunda bir önceki yıla oranla yüzde 28 arttıran firma, başta Batı Avrupa olmak üzere 2.864 adetlik otobüs ihracatı gerçekleştirdi. Böylece şirketin bugüne kadarki toplam otobüs ihracat rakamı, 2013 sonu itibarıyla 30 bin adede ulaştı. akşam

Hiç yorum yok