Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ PEUGEOT 5008 SATIŞ FİYATI 88 BİN 900 TL

Aracın tümüyle yeni olan ön yüzü, Peugeot’nun yeni marka kimliğine uygun olarak tasarlanmış. Farlar, opsiyonel olarak viraj yönlendirmeli X...

Aracın tümüyle yeni olan ön yüzü, Peugeot’nun yeni marka kimliğine uygun olarak tasarlanmış. Farlar, opsiyonel olarak viraj yönlendirmeli Xenon sistemi ile donatılabiliyor. 

Merceğin konumu, yüke bağlı olarak otomatik olarak düzeltiliyor ve huzmesi virajın içine yöneliyor. 5008’in özel dizayn edilmiş LED’li gündüz farları ise ön bölümün yenilikçi çizgilerini tamamlıyor. 

Geniş krom ön ızgara, boyutlarıyla oturma kabininin genişliğini vurguluyor. Profilden bakıldığında, dengeli hatlar aracın dinamizmini sergiliyor ve 5008’in sportif görünen aile otomobili imajını pekiştiriyor. 


Motor kapağı ve ön cam tasarımı sayesinde hava sürtünme katsayısı 0.29 Cd’ye kadar iniyor. 5008, geniş ön camı ve arkaya kadar uzanan panaromik cam tavanı (1.69 m2) sayesinde çok geniş ve ferah bir iç mekâna sahip. 

Bu geniş görüş açısı sürücünün çevreye olan hakimiyetini artırıyor. Peugeot 5008′de koltukların hepsinin aynı konfor düzeyine sahip olması amaçlanmış. İkinci sıradaki üç koltuk eşit genişliğe sahip ve hem sırtlık açıları hem de konumu ayarlanarak (öne-arkaya 130 mm kaydırılabilir) yolcuların en konforlu hissedecekleri oturma pozisyonu bulunabiliyor. 


Üçüncü sırada bulunan koltukların ergonomisi yetişkin iki yolcuyu güvenle seyahat ettirecek şekilde tasarlanmış. Bu koltuklara erişim ön koltukların yatırılabilmesi sayesinde son derece kolay bir şekilde gerçekleşiyor. 

Kompakt boyutlara sahip olan 5008 (4.53 m uzunluk, 1.84 m genişlik), büyük bir bagaj hacmi sunuyor. Üçüncü sıra koltuklar yatırıldığında, kayar koltukların konumuna bağlı olarak bagaj hacmi 579 ila 678 litre arasında değişiyor. 

İkinci sıra koltuklar ortadan kaldırıldığında, hacim 1754 lt’ye kadar çıkabiliyor. Bu konfigürasyonda zeminin yüzeyi, bagaj eşiğinden ön koltuklara kadar tümüyle düz oluyor. Yolcu koltuğunu da masa haline getirmek mümkün, böylece 2.76 m uzunluğunda malzemeler dahi 5008’le taşınabiliyor. PEUGEOT  5008, sürücü ve tüm yolcular için sunduğu ergonomik yolculuk deneyimini birçok teknolojik donanımla süslüyor. 

Aracın işleyişine ilişkin bütün bilgiler savaş uçaklarının dashboard’larından esinlenen renkli Head Up ekranda sunuluyor. Gözlerini yoldan ayırmadan bu donanıma tek bir bakış, sürüşle ilgili birçok bilginin görülmesini sağlıyor. 

Aynı ekranda görülen güvenli takip mesafesi kontrol sistemi bilgileri sayesinde, sürücü öndeki araçla arada kalan mesafeyi saniye cinsinden görebiliyor ve sistemi takip mesafesi hıza göre daraldığında uyarması için ayarlayabiliyor. Opsiyonel olarak orta konsolun üstünde sunulan 7 inç ebadındaki navigasyon ve yol bilgisayarı ekranı istendiğinde kapatılabiliyor. 

5008, yolcular için de farklı deneyimler sunuyor. Oturma kabinine entegre edilmiş olan multimedya sistemi, ön koltuk başlarına yerleştirilmiş iki adet 7 inç renkli ekrandan oluşuyor. Bu sisteme bir bağlantı konsolu ve iki adet kablosuz bluetooth kulaklık da dahil. 

Üçüncü yolcu için ilave bir kulaklık da bağlanabiliyor. Sistemin en önemli özelliği, DVD oynatıcılardan oyun konsollarına kadar birçok farklı donanımın eklenebilmesi. Bu sayede arkada iki ekran farklı yayınlar için kullanılabiliyor; bir ekran oyun için kullanılırken diğerinde aynı anda film izlenebiliyor. 

Sürücü, 5008’in direksiyonunda, kendisi, yolcular aynı zamanda aracın çevresinde bulunan insanlar için de, üst düzey bir güvenlikten yararlanıyor. Şehir içinde, geniş camlı yüzey mükemmel bir çevre görüşü sağlıyor. 

Güvenlikte bir adım daha ileri gitmek için, ön ve arka park sensörlerini bir geri vites kamerası destekliyor. Park yeri ölçüm sistemi, mevcut park yerlerini ölçerek sürücüye park edilip edilemeyeceğini ve zorluk derecesini bildiriyor. 

Otomatik olarak devreye giren ve devreden çıkan elektronik park freni sürücüye park freninin varlığını unutturuyor. Hill assist yokuş kalkış destek sistemi ise dik yokuşlarda 5008’i iki saniye boyunca sabit tutarak hareketi kolaylaştırıyor. 

Araçta ikisi ön, ikisi yan ve iki tane de perde hava yastığı olmak üzere altı adet hava yastığı bulunuyor. Perde hava yastıkları, en arkadaki koltuk sırası için dahi optimum güvenlik seviyesi sunuyor. Tüm yol koşulları için çekişi otomatik olarak ayarlayan ASR sistemi karlı yollar için de ilerlemeyi kolaylaştıran ve tutunmayı artıran özel Snow Motion işlevine sahip. 

Yeni 5008′in 115 HP’lik e-HDi motoru 115 HP güç ve 270 Nm tork sunuyor. Otomobili 183 km/s maksimum hıza çıkarabilen bu motor, 0-100 km/s hızlanmanın ise 13.3 sn’de gerçekleşmesini sağlıyor. Start/stop sisteminin standart sunulduğu 5008, 100 km’de ortalama olarak 4.7 lt’lik yakıt tüketimiyle yetinebiliyor. 

PEUGEOT 5008 FİYAT LİSTESİ 5008 1.6 e-HDi ETG6 Allure 88.900 TL 

TEKNİK ÖZELLİKLER Model Peugeot 5008 1.6 e-HDi ETG6 Allure Fiyat 88.900 TL Motor 1560 cc, dört silindir, DOHC , 16V, turbo dizel Güç 115 HP 3600 d/d Tork 270 Nm 1750 d/d 0-100 km/s 13.3 sn Maksimum hız 183 km/s Şanzıman 6 ileri otomatik Yakıt tüketimi 4.7 lt/100 km Emisyon 123 g/km Ağırlık 1520 kg Bagaj hacmi 579/1754 lt(Automagg)

Hiç yorum yok