Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ DACİA LOGAN MCV TÜRKİYEDE SATIŞTA

Fransız Renault’nun daha makul fiyatla sattığı Dacia markasının Yeni Sandero, Yeni Sandero Stepway, Lodgy, Dokker ve Yeni Duster’dan sonra ...

Fransız Renault’nun daha makul fiyatla sattığı Dacia markasının Yeni Sandero, Yeni Sandero Stepway, Lodgy, Dokker ve Yeni Duster’dan sonra station wagon modeli Logan’da piyasaya çıktı. 


Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Yeni Logan MCV, hem özel hem profesyonel kullanıcılar için son derece uygun bir alternatif. Uygun fiyatı ile sıfır km otomobil sahibi olmak isteyen geniş ailelerin ekonomik çözümü olacak.” dedi. 

19 Şubat’a bayilerdeki yerini alan araç, 33 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla ve tek donanım seviyesi (Ambiance) ile pazara sunuldu. 2006’daki lansmanından bu yana Logan MCV, 40 ülkede yaklaşık 340 bin adet satış gerçekleştirdi. 

Türkiye’de ise lansmanı yapılan 2007 yılından itibaren ise 32 bin adet satıldı. İç ve dış mekân tasarımları yenilenen araç, 573 litrelik geniş bagaj hacmine sahip. Çift hava yastığı, ABS, AFU, ESP, ASR gibi güvenlik fonksiyonları bulunan Logan’da 7 inç dokunmatik ekranlı bir navigasyon ve multimedya sistemi olan Media Nav, yeni radyo CD MP3 ve Eco Mode fonksiyonu yer alıyor. 

Türkiye’de iki motor seçeneği ile sunuluyor. 1.2 16v 75bg benzinli ve 1.5 dCi 75 bg dizel. Renault Grubu’nun en çok satan motoru 1.5dCi, segmentinin en düşük yakıt tüketimi 3,9 litre/100 km ve 103 g CO2/km salınıma sahip. 

Ayrıca dizele ekonomik bir alternatif olarak orijinal fabrika çıkışlı LPG seçeneği de bulunuyor. Araçtaki bluetooth teknolojisi ve USB ya da jak prizinden oluşan yeni radyo CD MP3 uyumlu CD çalar standart olarak yer alıyor. 

7 inç dokunmatik ekranla navigasyon ve opsiyonel olarak da multimedya sistemi sunuluyor. Yeni Logan’ın dizel motoru 75 beygir gücüne (bg) sahip. Orijinal fabrika çıkışlı LPG’li araçlar sunan tek marka Dacia, çift yakıtlı (benzin/LPG) 1.2 16v 75 bg motor ile de satılıyor. 

Dizel motordaki Eco Mode fonksiyonu ile belirli motor ve havalandırma/klima parametrelerini sürücüye ve yolcuya göre ayarlarken CO2 salımında da yüzde 10’a varan tasarruf sağlanabiliyor.zaman

Hiç yorum yok