Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES-BENZ S 63 AMG COUPE’Yİ TANITTI

Mercedes-Benz, son rüya otomobili S 63 AMG Coupe’yi tanıttı. İki yonluk ağırlığı ve devasa boyutlarına rağmen bir spor otomobilden bekleneb...

Mercedes-Benz, son rüya otomobili S 63 AMG Coupe’yi tanıttı. İki yonluk ağırlığı ve devasa boyutlarına rağmen bir spor otomobilden beklenebilecek tüm duyguları yaşatmak için tasarlanan otomobil, BlueDirect ailesinin en güçlü üyesiyle hayat buluyor. 

5.5 lt’lik çift turbolu V8 motor, 585 HP güç üretirken, torku da 900 Nm’ye ulaşıyor. Bu torkun ne anlama geldiği şöyle açıklanabilir: Mercedes’in Axor adlı kamyonunun 238 HP’lik motor seçeneğinin torku 850 Nm. Axor’un binlerce kilo yük taşıyabildiği düşünüldüğünde, 900 Nm tork için AMG’nin 2.0 tonluk ağırlığı tüy siklet anlamına geliyor. 

Ağırlıktan bahsetmişken, Mercedes ve AMG artık hafif performans stratejisiyle hareket ediyor. Önceki modelden 65 kg daha hafif olan S 63 AMG Coupe, 3.41 kg/HP’lik ağırlık/güç orantısıyla 4.3 sn’de 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. 

Maksimum ise her zaman olduğu gibi 250 km/s ile sınırlandırılmış. Bir önceki nesil CL 63 AMG ile karşılaştırıldığında 41 HP güçlenen otomobilin torku da 100 Nm artmış. Bu rağmen S 63 AMG Coupe 8.4 lt/100 km’lik ortalama değeriyule daha az yakıt tüketiyor. Tüm AMG V8 ve V12 motorları gibi S 63 AMG Coupe’nin sekiz silindirli ve çift turbolu motoru Affalterbach’daki AMG fabrikalarında elle monte edilir. 

Tek bir kişi tarafından üretilen ve teknisyenin imzasını taşıyan bu motorlar için sanat eseri tanımı yapmak hiç de yanlış olmaz. MERCEDES S 63 AMG COUPE AMG Speedshift MCT 7 adı verilen yedi ileri otomatik şanzıman üç moda sahip. C modunda araç verimliliği ön plana çıkaracak şekilde hareket ediyor. 

S modunda sportifleşen sürüş, M yani manuel modda ise iyice vahşileşiyor. Arkadan çekişli olan S 63 AMG Coupe, Magic Body Control sistemini de içeren AMG spor süspansiyona sahip. Motosikletler gibi viraj yönünün aksine doğru yatabilen S 63, böylece daha yüksek bir tutunma ve yanal ivmelenme sunuyor. 

Sistem 30 ila 180 km/s arasında aktif olarak kalıyor. Standart olarak önde 255/45, arkadaysa 285/40 R19 ebadındaki lastiklerle donatılan S 63 AMG Coupe, isteğe bağlı olarak 20 inçlik jantlarla da ısmarlanabiliyor. Otomobilde ilk kez seçenek olarak AMG seramik yüksek performanslı kompozit fren sistemi de sunuluyor. 

Yüzde 20 daha hafif olan bu fren sistemi, durma mesafesini hatırı sayılır derecede iyileştirdiği gibi ısınma sonucu oluşabilecek performans azalmasının da önüne geçiyor.(automagg)


Hiç yorum yok