Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MAKYAJLANAN NİSSAN JUKE CENEVRE’DE SERGİLEDİ

Japon marka, fuardaki yeni modellerinin yanı sıra çarpıcı BladeGlider konseptini de Avrupa’da ilk kez görücüye çıkardı. Nissan ilk kez serg...

Japon marka, fuardaki yeni modellerinin yanı sıra çarpıcı BladeGlider konseptini de Avrupa’da ilk kez görücüye çıkardı. Nissan ilk kez sergilediği makyajlanan Juke modeli ile kompakt crossover segmentine damgasını vurmayı hedefliyor. 

Tasarımıyla yeni bir trend yaratan şimdiye kadar 420 bin adet satılan Juke; yenilenen tasarımı, artırılan motor seçenekleri ve geliştirilmiş kişiselleştirme programlarıyla dikkat çekiyor. 2014’ün yaz aylarında Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni Juke’un en büyük yeniliklerinden biri, 1.6 lt’lik atmosferik motorun yerini alan 1.2 lt turbo güç ünitesi. 

115 HP gücü ve 190 Nm’lik torkuyla daha performans sunan bu motorun tüketimi de 5.5 lt/100 km ile daha düşük. Nissan, Juke’un 1.6 lt DIG-T motorunu da güncellemiş. 188 HP’lik bu motor, 2000 d/d’nin altında daha fazla tork üretmesi için geliştirilmiş ve sıkıştırma oranı da yükseltilmiş. 

Yeni bir altı ileri manuel şanzımanla donatılan bu motor, isteğe bağlı olarak Xtronic CVT şanzımanla da alınabiliyor. Yüksek yakıt ekonomisi sunan 110 HP’lik 1.5 dCi motor ise değiştirlmeden kalmış. Juke’un önemli bir gelişimi de önceki modelde eleştirilen bagaj alanında olmuş. İki tekerlekten çekişli versiyonların bagajı yüzde 40 aranında artırılarak 354 lt’ye kadar genişlemiş durumda. 

Otomobilin dışında çok fazla değişiklik göze çarpmıyor ama üst lambalar yeniden tasarlanmış, farlara da yeni lens kapakları ve LED’Li gündüz farları eklenmiş. Izgarada da Nissan’ın yeni marka kimliği göze çarpıyor. 

Arka tarafta ise özellikle geceleri daha belirgin bir görünüm sunan LED’li ışık kılavuzu ve tasarımı agresileştirilen tamponlar yer alıyor. Üç yeni tonla renk paleti de genişlerken, artık Juke için 10 farklı renk sunuluyor. 16 ve 17 inçlik jatların yanında kişiselleştirme seçeneklerini artırmak için renkleriyle oynanabilen 18 inçlik jantlar da mevcut. 

Nissan, Juke modelini makyajlarken Juke Nismo’yu da unutmamış. Eski versiyonda 200 HP olan güç 218 HP’ye çıkarılırken, aracın ismi de Nismo RS olarak değişmiş. Torku da 280 Nm’ye ulaşan otomobilde, artan torku zemine daha iyi iletebilmek için artık sınırlı kaymalı mekanik bir kilitli diferansiyel de sunuluyor.(automagg)

Hiç yorum yok