Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HONDA TÜRKİYEDE ATILIM YAPMAK İÇİN FIRSAT KOLLUYOR

Türkiye’ye Anadolu Grubu ile adım atan daha sonra yoluna tek başına devam eden Honda, atılım yapmak için fırsat kolluyor.  Halihazırd...

Türkiye’ye Anadolu Grubu ile adım atan daha sonra yoluna tek başına devam eden Honda, atılım yapmak için fırsat kolluyor. 

Halihazırda 50 bin adetlik kurulu kapasitesi bulunan Honda’nın Gebze’deki tesislerinde bu kapasitenin sadece yarısını kullandıklarını Otomobil pazarının 664 binlik 2013 seviyesinin ardından 550 bin düzeyine gerileyeceğini belirten Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, “Bizim hedefimiz 15 bin düzeyinde satış yapmak. 

Ancak çok da net değil. Daralmanın bizi etkileyeceğini düşünüyoruz. Fakat yeni CR-V çok tuttu. 2 binin üzerinde araç sattık. Dolayısıyla tüm segmentlerde bir daralma beklemiyoruz. Yüzde 5-10 düşüşle etkileneceğimizi düşünüyorum” yorumunu yaptı. 

Honda’nın ana felsefesinin adım adım büyümek olduğunu vurgulayan İsmail Sümer, Türkiye’deki üretim tesisleri için de aynı felsefeyle hareket edildiğini söyledi. Bugüne kadar çok göze batmamakla birlikte toplamda 605 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden İsmail Sümer, en büyük darbeyi 2008 krizinde yediklerini söyledi. 

Sümer şöyle devam etti: “Fabrikanın kapasitesi 50 bin. Yarı yarıya çalıştırıyoruz. 2008 krizinden sonra bir türlü tam kapasiteye ulaşamadık. İhracatta da azalma oldu. 5 kapıda ağırlık AB pazarı. Özellikle Rusya’nın ithalat bariyeri olumsuz etkiledi. İlk hedef yeni Civic’le birlikte 50 binlik kapasiteyi doldurmak. Yeni pazarlara araç göndereceğiz. 2016’da Ortadoğu ve Afrika’ya araç göndereceğiz.” '

PAZAR 300 BİN ADEDE ÇIKARSA MOTOSİKLET DE ÜRETEBİLİRİZ' 
Geçen yıl Türkiye’de 185 bin adetlik bir motosiklet pazarı oluştuğunu, bunun 30 bin 552 adedini kendilerinin gerçekleştirdiğini ifade eden İsmail Sümer, motosiklet pazarında büyümenin hobi sürücülerinin artışıyla gerçekleşeceğini söyledi. 

Geçmişte, Türkiye’de motosiklet üretimi için planlar hazırladıklarını belirten İsmail Sümer, sözlerini şöyle tamamladı: “Motosiklet üretimi için fabrika kuracaktık. Pazar büyüklüğünün 300 bin olması lazım. Ancak Suriye, güneydoğu olayları ve toplam pazarın 185 bine düşmesi bu planlarımızı erteletti. Bu yıl da 170 binlik bir pazar bekleniyor. 

Pazar oluşursa üretime yönelik tüm planlar hazır. Hemen başlayabiliriz.” İsmail Sümer, 2016 yılında yenilenecek Civic’le fabrikanın tam kapasite çalışmaya başlayacağını söyledi.Haberturk

Hiç yorum yok