Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SEAT'IN 180 BEYGİRLİK ROKETİ CUPRA

Seat’ın küçük sporcusu Ibiza Cupra, güçlü motoru ve hızlı şanzımanıyla yüksek performans vadediyor. Makul fiyatlı araç, makyajın ardından a...

Seat’ın küçük sporcusu Ibiza Cupra, güçlü motoru ve hızlı şanzımanıyla yüksek performans vadediyor. Makul fiyatlı araç, makyajın ardından artan donanımıyla da beklentileri karşılıyor 


Otomotiv sektörünün sportif yönü ağır basan markalarından Seat, yüksek performanslı model ailesi Cupra ile rakiplere gözdağı veriyor. Hem Leon hem de Ibiza modellerinde bulunan sportif seri, hothatch (ateşli hatchback) olarak anılan GTI pazarının aranan temsilcileri arasında. İspanyol üreticinin B segmentinde mücadele eden sporcusu Ibizi Cupra, küçük hacimli motoruna rağmen yüksek performans ve makul tüketim sunmayı hedefliyor. Ön tasarım yenilendi 

Makyajlı versiyonuyla satılan Ibiza Cupra, artırılan donanımı ve perfor- mansıyla dikkat çekiyor. Geniş bir ön tampon ve yeni farlara kavuşan araç, arka bölümde de LED stop grubuyla karanlıkta bile kendini belli ediyor. Aracın LED gündüz farları ve Bi-Xenon aydınlatmaları hem görsel hem işlevsel olarak makyajsız versiyondan çok daha başarılı işlere imza atıyor. 

Bagaj hacmi 236 lirte Yeni 17 inçlik 5 kollu alaşım jantlar, fren diskleri ve balataların rahatlıkla görünmesini sağlıyor. Arkadaki difüzör ve ortasında yer alan dörtgen egzoz çıkışı sportif tasarımı destekliyor. Aracın iç mekanında belirgin bir değişiklik yok. 

Aracın ön bölümde yeterince geniş bir yaşam alanı sunulurken, arkada oturanların uzun boylu olmamasını tavsiye ediyoruz. 236 litrelik bagaj hacmi de B sınıfındaki bir spor otomobil için makul seviyede. Ses için özel çalışma Araç­ta gö­rev ya­pan 1.4 lit­re­lik TSI üni­te, mak­yaj­dan ön­ce­kiy­le ay­nı. 180 bey­gir güç ve 250 nm tork üre­ten mo­tor, 7 ile­ri DSG şan­zı­man­la uyum içe­ri­sin­de ça­lı­şı­yor. 

Gü­cü ay­nı ol­sa da ara­cın per­for­man­sı mak­yaj­la bir­lik­te art­mış. Ön­ce­ki ver­si­yo­nu 0’dan 100 km/s sü­ra­te 7.2 sa­ni­ye­de ula­şır­ken mak­yaj­lı Cup­ra ay­nı iş­le­mi 6.9 sa­ni­ye­de ger­çek­leş­ti­ri­yor. Mak­si­mum hız ise sa­at­te 228 ki­lo­met­re (ön­ce­ki mo­del: 225 km/s) ola­rak be­lir­len­miş. Hem tur­bo hem kom­pre­sör­le bes­le­nen mo­tor, her de­vir­de güç­lü his­set­ti­ri­yor. 

Mar­ka­nın araç için ge­liş­tir­di­ği ses çi­piy­le bir­lik­te mo­tor se­si çok et­ki­le­yi­ci ha­le gel­miş. Ya­rış araç­la­rı­nı ha­tır­la­tan mo­tor se­si, per­for­mans­lı kul­la­nı­ma teş­vik edi­yor. XDS standart donanımda DSG’nin şimşek hızındaki vites değişimleri ve spor süspansiyon etkileyici bir kombinasyon oluşturuyor. 

Önden çekişli otomobilde elektronik dinamik diferansiyel kilidi (XDS) standart olarak sunuluyor. Sistem özellikle sert girilen virajlarda torku çekişin düşük olduğu lastikten alıp yere en sağlam basana iletiyor. Bu sayede önden kayma ve tutunamama sorunları ortadan kalkıyor. Aracın yol tutuşu etkileyici, frenleriyse güven veriyor. 

Yakıt tüketimi sürücüye bağlı Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimi 5.9 litre. Önceki versiyona göre yarım litre gerileyen tüketim, tamamen sürücüyle doğru orantılı. Çift aşırı beslemenin kullanıldığı motor, performanslı kullanımda rahatlıkla çift haneli rakamlara ulaşırken, bizim çok da dikkat etmediğimiz denemelerimizde 8.8 litreyi tutturdu. 

Tüketim, sabit hızlı otoyol sürüşlerinde 5 litreye kadar gerilerken, aracın sınırlarını deneğiniz şartlarda 45 litrelik depoyu 300 kilometre içinde bitirmek işten bile değil. 51 bin liradan satılıyor Seat’ın Ibiza Cupra için belirlediği 51 bin liralık etikete son derece zengin bir donanım eşlik ediyor. 

Sınıfının en uygun modellerinden olan araçta, 6 hava yastığı, ESP, XDS, LED gündüz farları, hız sabitleyici, park sensörü, Bi-Xenon farlar ve viraj farları, 17 inçlik alaşım jantlar, katlanır aynalar, otomatik klima, hillholder, direksiyondan kumandalı 7 ileri DSG şanzıman gibi uzun bir liste standart olarak yer alıyor.BUGÜN

Hiç yorum yok