Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TÜRKİYE AKARYAKIT SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER VE YENİLİKLER

Günümüzün olmazsa olmazı akaryakıt sektöründe son yıllarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Ülkemiz üzerinden gidecek olursak son yıllarda ...



Günümüzün olmazsa olmazı akaryakıt sektöründe son yıllarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Ülkemiz üzerinden gidecek olursak son yıllarda yabancı yatırımcıların pazar payı düşerken yerli şirketlerin payının gün geçtikçe yükseldiğini görüyoruz. 

50’den fazla dağıtım şirketinin faaliyet gösterdiği akaryakıt sektörünün yaklaşık %25’i, oyuna yeni katılan isimlerden oluşuyor. Bu yeni isimlerin dışında akaryakıt sektöründe belli büyük markalara yığılmalar olsa da uzmanlar, gelecek yıllarda yerli akaryakıt ve otogaz dağıtımcılarının piyasanın gerçek hakimi olacağını öngörüyor.
Akaryakıt ve otogaz sektöründeki bu rol değişimi tabii ki akaryakıt istasyonlarını da daha değerli kılıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl içinde GO Yakıt akaryakıt istasyonları fiyatlarının yaklaşık %20 artması, dağıtım şirketlerinin pazar paylarını büyütmek ve bilinirliklerini arttırmak için nasıl bir rekabet içerisinde olduklarını gösteriyor. 

ABD finans sektörünün toparlanmaya başlaması, AB ülkelerindeki ekonomik krizlerin yaralarının yavaş yavaş sarılmaya başlanması, Orta Doğu ülkelerindeki göreceli sakinlik gibi faktörlere rağmen ülkemizdeki yakıt fiyatları ve otogaz vergilerinin artması bu durumu biraz olsun yavaşlatsa da gelişim kaçınılmaz. 
Doğaya verilen zararı azaltan yeni nesil akaryakıta ciddi yatırımlar yapılmaya başlandı. Bu yatırımcıların başında da GO Yakıt geliyor. İpragaz güvencesiyle yeni nesil akaryakıt piyasasına giren GO Yakıt istasyonlarında sunulan ENO Serisi yeni nesil yakıtlar, hem düzenli kullanımda araç motorunu temizliyor, hem yakıt tüketimini azaltıyor hem de motor performansını arttırarak bakım giderlerini azaltıyor. 

Ve en önemlisi karbon salınımını azaltarak çevreye verilen zararı minimuma indiriyor. Gelişen ve gittikçe kalabalıklaşan dünyada her insanoğlunun her hareketi, doğada onarılması güç izler bırakıyor. Bize düşen görev de yeni nesil akaryakıtlara yönelerek bu izleri asgari düzeyde tutmak olmalıdır.

Hiç yorum yok