Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

PAGANİ HUAYRA PİYASAYA ÇIKTIKTAN 1 YIL SONRA BİR KEZ DAHA TEST EDİLDİ

Kuzey İtalya'nın dar yollarında gerçekleşen test sürüşü Pagani Huayra'nın, ne kadar olağan üstü bir araç olduğunu bir kez daha gözl...

Kuzey İtalya'nın dar yollarında gerçekleşen test sürüşü Pagani Huayra'nın, ne kadar olağan üstü bir araç olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 


Yol tutuş kabiliyeti, kolay hızlanma özelliği ve sürücüye sağladığı kolay kullanım özelliği ile bir kez daha otomobil sürüş uzmanları tarafından tam not alan Pagani Huayra, barındırdığı sıra dışı özellikler ile önümüzdeki yılarda da adından sıkça söz ettirecek gibi duruyor.

Bir mitoloji efsanesinden esinlenerek ismi tasaralanan Huayra, inanışa göre And Sıradağları'nın oluşumunda baş rol oynayan rüzgar tanrısı Aymara Huayra'dan adını alıyor. Otomobilin hızı ve asfalt üzerinden rüzgar gibi geçmesi bu ünvanı sonuna kadar hak ettiğini gösteriyor.

Huayra, Mercedes SL 65 AMG Black Serisi'nin 6.0 litrelik V-12 twin-turbo motoru tarafından desteklenmektedir. Bu motor diğer sistemlerde eşine az rastlanır bir şekilde 700 beygir güç uygular ve bu özellik otomobilin 3.3 saniyede 100 kilometre hıza ulaşmasını sağlıyor. 

Sadece 20 adet üretilen Pagani Huayra 1.300.000 dolardan piyasaya sunulmuştu.milliyet

Hiç yorum yok