Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

54 YILLIK KLASİK MİNİ MODELİNİN OLAĞANÜSTÜ RESTORASYONU

983 numaralı otomobil yeniden yollarda, yakın gelecekte Hollanda'daki MINI üretiminin yeniden canlanacağını müjdeliyor. 54 yaşındaki Kl...

983 numaralı otomobil yeniden yollarda, yakın gelecekte Hollanda'daki MINI üretiminin yeniden canlanacağını müjdeliyor. 54 yaşındaki Klasik Mini, Born şehrindeki VDL Nedcar otomobil üretim tesisinde tamamen restore edildi. 


Hassas çalışma yaklaşık altı ay sürdü. 983 üretim numarasına sahip tarihi Austin Seven'ın geçmişi 1959'a uzanıyor ve montajı Hollanda'da gerçekleştirilen Klasik Mini otomobillerin ilk örneklerinden birini oluşturuyor. 
Otomobil geçtiğimiz yıl, geçen zamanın etkisiyle yıpranmış bir halde Groningen'de eski bir samanlıkta bulundu ve "yeniden doğum" görevi için ideal bir aday oldu. Klasik otomobil o günden itibaren taze bir enerjiyle yenilendi ve Hollanda/İngiltere otomobil üretim ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmış oldu. 

Gelecek yıl VDL Nedcar sözleşmeli olarak MINI modellerinin üretimine başlayacak ve MINI, Hollanda'da seri olarak otomobil üretimi yaptıran tek üretici olacak. Böylelikle MINI, geçmişteki atalarının izinde yola koyulacak. 

1959 Ağustos ayında Morris Mini-Minor ve Austin Seven olarak pazara sunulduktan yalnızca birkaç ay sonra, Klasik Mini kendisine kıta Avrupa'sında yeni bir doğum yeri buldu. Amersfoort merkezli J.J. Molenaar's Car Companies 1959 ile 1966 arasında Klasik Mini otomobillerin montajını gerçekleştirdi. 

Bu dönem içerisinde İngiltere'den gelen parçalar ve yalnızca Hollanda'da bulunabilen bir veya iki özel ilaveyle 4000'den fazla otomobil üretildi. Amersfoot'da ilk yıl üretilen 30 seçkin otomobilden biri olan Austin Seven, samanlıkta geçen yıllardan sonra muhteşem bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. 

Bu otomobil şu anda Hollanda'da üretilen ve çalışır haldeki en eski Klasik Mini olabilir, hatta markanın dünyadaki en eski temsilcilerinden biri olduğu kesin. Hepsinden öte otomobil, bulunup BMW Group Netherlands çalışanları tarafından inceleninceye kadar yaklaşık çeyrek yüzyıl boyunca samanlıkta saklanan gerçek bir "samanlık keşfi".

Otomobilin menşei anlaşılınca, hemen restore edilmesine karar verildi. Otomobilin şasi ve üretim numaraları kolaylıkla okunabiliyordu ve koltuklar, geleneksel Hollanda stilinde, gerçek at kılı kullanılarak döşenmişti. 

MINI VDL Nedcar'dan gelen beş kişilik ekip zorlu restorasyon görevini üstlendi ve kademeli olarak bir araya getirmeden önce Klasik Mini'yi en küçük parçasına kadar söktü. Ekip, restorasyon çalışmasında gövde ve motor konusundaki güvenilir deneyim ve uzmanlık bilgisini sonuna kadar kullandı. 

Küçük 34 bg gücündeki dört silindirli motor ve şanzıman tamamen elden geçirildi ve bazı gövde parçaları ve kapı panelleri elde yeniden üretildi. Restorasyon ekibi mümkün olan yerlerde orijinal parçaların uygun kopyalarını kullandı ve parçaları bulabilmek için MINI Topluluğunun değerli desteğinden faydalandı. 

Klasik MINI ikinci yaşamının ilk test sürüşünde sanki yeniden 1959 yılındaymış gibi çalıştı ve böylelikle "yeniden doğum" görevi başarıyla tamamlanmış oldu. Otomobilin yeni görünümüne katkıda bulunan bir diğer faktör de orijinal Farina Grey gövde rengi oldu. 

2014 yazında Born'da üretim başladığında MINI otomobillerinin üretiminden yaklaşık 1.500 kişi sorumlu olacak ve bunlar arasında unutulmuş Mini'yi dünyaya getirmeye yardımcı olan beş "ebe" de yer alacak. 

Ekip, şu anda tesislerdeki MINI üretiminin geleceği için hazırlık yapmaya odaklanmış durumda. Ancak, yeni MINI üretim tesisinin giriş salonunda bulunduğu yerden onlara gururla bakan, Hollanda'da "yeniden doğan" 983 numaralı otomobil, markanın geçmişine yaptıkları yolculuğu bu seçkin ekibe her gün hatırlatacak.

Hiç yorum yok