Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SKODA RAPİD HATCHBACK MARTTA SATIŞTA

Çek otomotiv üreticisi Skoda, 6 ayda bir yeni ürün geliştirme stratejisini hatchback bir modelle sürdürüyor.  ‘Genç kompakt’ Kısa bi...

Çek otomotiv üreticisi Skoda, 6 ayda bir yeni ürün geliştirme stratejisini hatchback bir modelle sürdürüyor. 

‘Genç kompakt’ Kısa bir süre önce pazara sunulan B-Sedan segmentindeki Rapid, mart ayından itibaren hatchback karoserle de satışa sunulacak. 

Markanın ‘genç kompakt otomobilimiz’ diye tanımladığı Rapid Spaceback, Fabia ile Octavia arasına konumlandırılacak. Markanın Türkiye Genel Müdürü Tolga Senyücel, 2014’te Rapid Spaceback’ten 1500 adet satmayı hedeflediklerini, böylece markanın satışlarında Rapid ailesinin payının yüzde 25 olacağını söyledi. 

Senyücel, şöyle devam etti: “9 aylık satış adetlerine baktığımızda, 8 bin 797 adetle geçen yılın yüzde 29 üzerinde bir satış performansı sergiledik. Bu büyümeye etki eden en önemli faktör yeni modellerimiz Rapid, Octavia ve Superb oldu. 

Yoğun talebe cevap veremedik ve bu durum bize ne yazık ki 3 bin adet ilave satış ve pazar payı kaybına mal oldu.” 5 farklı motor seçeneği var Araç Türkiye’de 3’ü benzinli olmak üzere 5 farklı motor ve iki donanım seçeneğiyle satılacak. 

Benzinli modeller 1.2 (75 ve 105 beygir) ve 1.4 litre (122 beygir) hacmindeyken, dizel motor 1.6 litrelik (90 ve 105 beygir) TDI. 90 beygirlik dizel ve 1.4 litrelik benzinlide 7 ileri DSG seçeneği de bulunuyor. Aracın standart donanımında bile ön, yan ve baş hava yastıkları, ABS ve ESC sunuluyor. Opsiyon listesindeyse Xenon farlar, viraj farı, yokuş kalkış kontrolü gibi donanımlar var. 

2 bin 602 milimetrelik dingil mesafesiyle dikkat çeken aracın bagaj hacmiyse 415 litre. 50 sanİyede bİr araç satılıyor BUGÜN GAZETESİ