Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

CHEVROLET TRAX LS VE LT İSİM¬Lİ İKİ DO¬NA¬NIM¬ PAKETİYLE SATILIYOR

Chevrolet’nin SUV-B pazarına girdiği modeli Trax, dev Amerikan arazi araçlarını andıran tasarımıyla dikkat çekiyor. 1.4 litrelik turbo moto...

Chevrolet’nin SUV-B pazarına girdiği modeli Trax, dev Amerikan arazi araçlarını andıran tasarımıyla dikkat çekiyor. 1.4 litrelik turbo motor ve 4 tekerlekten çekiş, hafif arazi şartlarında da ilerlemeyi sağlıyor. 

Otomotivde 2000’li yılların trendi olan SUV’lar, son yıllarda gittikçe küçülmeye başladı. Daha çok önden çekiş sistemini kullanan ve crossover adı verilen bu yeni sınıf, kompakt boyutlarla şehir içi manevralarında avantaj sağlarken yerden yüksek yapısıyla da diğer araçlara tepeden bakmak isteyenlerin taleplerini yerine getiriyor. 

Fakat önden çekişli modeller, kış şartlarında normal bir kompakt modelden farklı bir şey sunamıyor. Bunun farkında olan markalardan Chevrolet, SUV-B segmentine giriş yaptığı Trax ile rakiplerin önüne geçmeyi hedefliyor. 

SUV sınıfının oluşmasına önemli katkılar sağlayan marka, Captiva’nın küçültülmüş hali gibi görünen Trax ile başarılı bir paket ortaya çıkarmış. Göstergeler Aveo’dan alınmış GM Grubu’nun üyelerinden Opel Mokka’yla aynı platformda üretilen Trax, büyük Amerikan SUV’larını andıran çizgileriyle bu araçtan ayrılıyor. 

Geniş hava girişli ızgarası ve yüksek motor kaputu aracın güçlü duruşunu destekliyor. Arka tasarım ise Mokka’dan çok farklı değil. Aracın iç mekanında ise Aveo modelindeki gösterge grubu dikkat çekiyor. 

Motosiklet kadranlarını andıran tasarım, 7 inçlik dokunmatik ekranlı Chevrolet MyLink ile biraz daha teknolojik hale gelmiş. Kokpitte kullanılan malzemelerin kalitesi ikizinden daha düşük. Ekranın dokunmatik özelliği başarılı, klimanın ısıtma ve soğutma gücü de beğenimizi kazandı. 

1.4 litrelik motorun çekiş gücü yeterli Araçta 2 farklı benzinli motor seçeneği sunuluyor. 1.6 litrelik atmosferik ünite sadece önden çekişli olarak satılıyor. Bize konuk olan 4x4 versiyonda ise 1.4 litrelik turbo beslemeli benzinli görev yapıyor. 

140 beygir güç ve 200 nm tork üreten ünite, 1379 kilogramlık aracı rahatlıkla hareket ettiriyor. 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabilen bu seçenek, 0-100 km/s hızlanmasını 9.8 saniyede tamamlıyor. 

Saatte 194 kilometre sürate ulaşabilen aracın sürüş performansı ve çekiş gücü yeterli. Alt devirlerde üretilen tork, güçten çalan 4x4 sistemine rağmen akıcı bir ivmelenme sağlıyor. Fiyatı ikizinden 10 bin lira düşük Tür­ki­ye­’de LS ve LT isim­li iki do­na­nım­la su­nu­lan ara­cın baz ver­si­yo­nu­nun (1.6 lit­re LS) baş­lan­gıç fi­ya­tı 48 bin 790 li­ra. 

Bi­ze ko­nuk olan zen­gin do­na­nım­lı 4x4 mo­del­se 59 bin 640 li­ra­lık eti­ket­le sa­tı­lı­yor. Al­man iki­zin­den da­ha dü­şük bir do­na­nım­la su­nu­lan araç, bu se­bep­le baz mo­del­de 7 bin 500, üst do­na­nım­da ise tam 10 bin li­ra da­ha uy­gun bir fi­yat­la sa­tı­lı­yor. 

LT do­na­nı­mın­da 6 ha­va yas­tı­ğı, çe­kiş kon­trol sis­te­mi, iniş kon­trol sis­te­mi, hill­hol­der, par­ça­lı de­ri kol­tuk­lar, Cru­ise Con­trol, park sen­sö­rü ve 18 inç ala­şım jant­lar gi­bi uzun bir lis­te su­nu­lu­yor.BUGÜN