Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

İZMİT-KÖRFEZ GEÇİŞİ BİTİNCE BÖYLE GÖRÜNECEK

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş güzergahı olan ve bugüne...

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş güzergahı olan ve bugüne kadar çeşitli canlandırma resimleri yayınlanan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün son hali, yapımcı firma Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından hazırlanarak internet ortamında paylaşıldı. 


Daha önce yayınlanan haberlerde değişik şekillerde gösterilen köprünün asıl görüntüsünün çizimleri, Köprü'nün yer alacağı Dilovası Dil Burnu ile Yalova Hersek Burnu'nun orjinal fotoğrafı üzerinde yapımcı firma Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. Mimar ve Mühendislerince hazırlandı. 

Bu çizimlere göre, bir otomobilin Gebze'den Orhangazi'ye 20-25 dakikada ulaşımını sağlayacak köprünün, daha önce yapılan hayali çizimlerdeki gibi karmaşık bir yapı yerine, çok zarif bir görünümde olacağı görülüyor. Firmanın çizimlerinde ayrıca bağlantı yolları ile Samanlı Tüneli de yeralıyor. 

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü inşaatının en önemli aşaması olan, ayakların üzerine yerleştirileceği 4 katlı apartman yüksekliğinde ve 25'er bin ton ağırlığındaki kesonlar bugün yüzdürüldü. 

İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate indireceği gibi TEM, D-100 ve E-130 karayollarındaki trafiği de büyük ölçüde rahatlatacak otoyolun en önemli geçiş güzergahlarından 2 bin 682 metre uzunluğundaki Körfez Köprüsü inşaatı da tüm hızıyla devam ediyor. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da izlediği bugünkü çalışmada, 4 katlı apartman yüksekliğinde ve yaklaşık 16 basketbol sahası büyüklüğünde keson Yalova Hersek Burnu'ndaki kuru havuzdan yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki Kaytazdere sahilindeki geçiş teçhiz rıhtımına kadar getirildi. 

6 AY SONRA 40 METRE DERİNLİĞE BATIRILACAK STFA firmasının tamamladığı kesonların taşınma operasyonu, bugün köprünün diğer ayağının bulunduğu Dilovası Dil Burnu'ndan teknelerle basın mensupları da alınarak gerçekleştirildi. 

Yalova Kaytazdere sahilinden 350 metre açıkta denizde inşa edilen keson geçici Teçhiz Rıhtımına bağlandı. 100 yıllık servis ömrü ile dizayn edilen, toplam 220 bin metreküp özel betonun imalatı, testleri ve dökümü denizde devam edecek. 

Köprü ayaklarının temeli vazifesini görecek kesonların betonarme, su alma sistemi ve 27 metre yükseklikteki çelik şaft montajları yaklaşık 6 ay boyunca denizde devam ettikten sonra, 40 metre su derinliği olan yerinde suya batırılacak ve şaft bağlantı kirişlerinin inşaatına başlanacak.SABAH