Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

7.NESİL VOLKSWAGEN GOLF TANITILDI

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW), 7’nci nesil Golf’ün en güçlü versiyonunu tanıttı.  İlk kez 2002 yılında Yeni Golf R, yükse...

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW), 7’nci nesil Golf’ün en güçlü versiyonunu tanıttı. 

İlk kez 2002 yılında Yeni Golf R, yüksek gücü ve ivmelenme performansıyla süperspor otomobil ligindeki oyuncuları bile korkutacak bir araç haline gelmiş. 

İlk kez 2002 yılında, 4’üncü nesil Golf ile yollara çıkmaya başlayan R (O zamanlar ismi R32’ydi) serisi, 4 tekerlekten çekiş sistemi ve DSG şanzımanıyla öne çıkmıştı. 

Yeni nesil Golf R da, atası gibi markanın 4x4 çekiş sistemi olan 4 motion ve DSG opsiyonuna sahip. Egzozlar 4’lenmiş Karoserindeki küçük detaylarla farklı olduğunu anlatmaya çalışan araç, standartmodellerden 4 egzoz çıkışı, difüzörü, 19 inçlik jantları ve geniş hava girişli tamponlarıyla ayrılıyor. 

Tasarımdaki görsel farklılıklar bununla sınırlı olsa da araçta kullanılan motor, ürettiği güçle süpersporlara kafa tutacak kadar güçlü. 

4,9 SANiYEDE 100 KİLOMETRE 
Araçta kullanılan 2 litrelik turbo beslemeli benzinli motor, tam 300 beygir güç üretiyor. 380 nm torka ulaşabilen ünite, 6 ileri manuel ve DSG seçenekleriyle sunulacak. 

Manuel vitesle aracın 0’dan 100 kilometreye ivmelenmesi 5,1 saniye sürerken, aynı işlem için DSG ile 4,9 saniye beklemek yeterli oluyor. Maksimum süratler saatte 250 kilometreyle elektronik olarak sınırlandırılmış. 

Artan güce rağmen aracın ortalama tüketimi önceki nesle göre ortalama 1.5 litre düşürülmüş. Manuel ve DSG modelin ortalama tüketimleri sırasıyla 7.1 ve 6,9 litre.BUGÜN GAZETESİ
Calibri (Gövde)