Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FORD FİESTA YENİLENDİ

Sıradışı tasarımıyla dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden olan Red Dot Tasarım Ödülü’ne sahip olan Fiesta 2013 model yılı ile birlikt...

Sıradışı tasarımıyla dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden olan Red Dot Tasarım Ödülü’ne sahip olan Fiesta 2013 model yılı ile birlikte yenilendi. 

Yeni tasarımıyla çok daha sportif bir görünüme bürünen yeni Fiesta aynı zamanda kullanıcılarına dış tasarımı ile uyumlu ve ergonomik olarak geliştirilmiş bir iç mekan ve segmentinde lider yepyeni teknolojiler sunuyor. 

Kaza durumunda acil yardım birimlerini sizin yerinize arayan teknoloji... Yeni Fiesta sunulan Acil Durum Yardımı Sistemi, kaza durumunda sürücünün Bluetooth bağlantılı cep telefonunu üzerinden 112 acil yardım servisini lokal dilde otomatik olarak arayarak kaza yerinin GPS koordinatlarını acil durum birimlerine bildirmekte ve acil yardım birimleri ile araç içerisindekiler arasında telefon görüşmesi sağlanmaktadır. 

Söz konusu özellik 2012 Barselona Global Mobil Konferasında 'Otomotiv, Ulaştırma ya da Yardımcı Servislerde En İyi Mobil İnovasyon’ ödülünü kazanmıştır. 

Sistem havayastıklarının devreye girdiği (diz havayastığı hariç) ya da sisteme yakıt akışının kesildiği durumlarda devreye girmektedir. 

Ford Fiesta Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi Düşük hızdaki çarpışmaları önlemek üzere, Fiesta sizin yerinize fren yapar Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi yavaş akan trafikte 30km/s'in altında hızlardaki çarpışmaların önlenmesine yardımcı olmak üzere tasarlanan gelişmiş bir teknolojidir. 

Sistem, önünüzdeki aracın beklenmedik şekilde durduğunu tespit ederse, sizin yerinize otomatik olarak fren yapar. Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi EuroNCAP'ten Gelişmiş Güvenlik Ödülüne layık görülmüştür. 

Ford Fiesta yokuş kalkış destek sistemi Yokuş kalkış esnasında ekstra kontrol... 
Yokuş Kalkış Destek Sistemi, yokuşta kalkış sırasında aracınızın geriye kaymasını önler. Sistem, fren sistemine 2,5 saniye süreyle fazladan güç uygulayarak, ayağınızı fren pedalından gaz pedalına geçirirken size daha fazla süre ve kontrol sağlar. 

Kaygan yüzeylerde aracınızı durdurmak ya da hareket ettirmek istediğiniz zaman da yararlı bir özelliktir. 

1.0 litrelik 100PS güce sahip 3 silindirli ve turboşarjlı sınıfının lideri EcoBoost benzinli motor, klasik bir 1.6 motordan beklediğiniz performansı sunarken, çok daha az yakıt tüketiyor. 

Ford Fiesta Powershift Otomatik Şanzıman Ford PowerShift otomatik şanzıman ile daha keyifli bir sürüş... 
Otomatik şanzımanın rahatlığını manuel şanzımanın sağladığı performans ile bir araya getiren altı ileri vitesli, çift kavramalı 

PowerShift otomatik şanzıman, geçeceğiniz vitesi otomatik olarak seçiyor ve bu sayede güç kaybı olmadan pürüzsüz bir sürüş hissi sağlıyor. 

PowerShift’in hızlı ve seri vites değiştirme özelliği, sürüşünüzü daha yumuşak ve daha eğlenceli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda konvansiyonel otomatik şanzımanlara kıyasla yakıt tasarrufu sağlar ve CO2 emisyonlarını düşürür.