Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ARALIK'TA YENİ BMW 1 SERİSİ SAHİBİ OLMAK, GÜNDE SADECE 29TL

Sadece Aralık ayına özel, günde 29 TL’ye BMW 116i, 49 TL’ye BMW 320d sahibi olma fırsatı Kosifler Oto İstanbul Bostancı ve çiftehavuzlar ...

Sadece Aralık ayına özel, günde 29 TL’ye BMW 116i, 49 TL’ye BMW 320d sahibi olma fırsatı Kosifler Oto İstanbul Bostancı ve çiftehavuzlar Showroom’larında.

BMW’den bir ilk; yeni BMW 1 Serisi, daha da fazla bireysellik sunan ilk seri. Sport Line ve Urban Line arasından seçiminizi yapın ve kendi stilinizi yansıtın.

Dışarıda dolaşırken Facebook duvarınıza hızlıca göz atabilir, en son tweet’leri okuyabilir veya sevdiğiniz İnternet radyosu istasyonunu dinleyebilirsiniz. BMW uygulamaları, iPhone’unuzun esnekliğini BMW iDrive’in kullanım konforuyla birleştirir. Son Mil Kilometre ve Araç Arama işlevleri, BMW’nizin navigasyon sisteminde ayarladığınız varış noktalarına ulaşmanıza ve sonra park hâlindeki otomobilinize geri dönmenize yardımcı olur.

iPhone’unuza "BMW Connected" gibi uyumlu bir uygulama yüklediğinizde, onu USB arabirimi üzerinden BMW’nizin iDrive’ına bağlayabilirsiniz. BMW uygulamaları, iDrive kullanıcı arabirimi için özel olarak geliştirilmiştir. Bu, seçilen uygulamaya ilişkin tüm işlevleri güvenle çalıştırmanıza ve BMW otomobilinizin iDrive Controller’ını kolaylıkla kullanmanıza olanak sağlar

Seçenekler, Uygulama Mağazası’nda "BMW Connected" ile başlar ve aşağıdaki işlevleri içerir:
– Facebook
– Twitter
– İnternet radyosu
– Son Kilometre

Sürüş dinamikleri.
BMW 1 Serisi’nin süspansiyon özellikleri, sürüş keyfi ve aynı zamanda maksimum konfor için özel olarak tasarlanmıştır. Değişken spor direksiyon gibi ek yeniliklerle birlikte uygulandığında, özellikle sportif bir sürüş deneyimini mümkün kılar.

Boylamasına yerleştirilmiş bir motor, üstün kaliteli süspansiyon ve ön ve arka akslar arasında dengeli bir ağırlık oranıyla arkadan çekiş özelliğinden oluşan, kompakt sınıftaki bu benzersiz bileşim, uzun yolculuklarda stressiz sürüş özelliklerini ve virajlarda maksimum çevikliği garanti ediyor.

Sürüş deneyiminde direksiyon parametrelerini değiştiren sportif moda geçiş ve değişken sportif direksiyon gibi ek yenilikler uygulandığında, son derece sportif bir sürüş deneyimi elde edilebiliyor.

BMW 116i’deki BMW TwinPower Turbo 1,6 litrelik motor.
Olgun ama gelişim döngüsünün sonlarına gelmemiş; yanmalı motor hala önemli miktarda potansiyel taşıyor.

BMW TwinPower Turbo teknolojisinin kullanıldığı bu yeni motor, TwinScroll turboşarj ile Valvetronic, çift Vanos ve Yüksek Hassasiyetli Enjeksiyonu birleştiriyor. Akıllı teknoloji paketi, yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltırken, etkileyici performans değerleri ile yüksek tork ortaya koyuyor Sonuç olarak, 170 bg motor gücüne sahip olan BMW 118i, 100 kilometrede ortalama 5,6 ila 5,9 litre yakıt tüketimi ve 131 ila 137 gr/km CO2 emisyonuyla, 0’dan 100 km/sa hıza 7,4 saniyede ulaşıyor. BMW 116i ise, 136 bg motor gücüyle, 100 kilometrede 5,5 ila 5,8 litre yakıt tüketimiyle yetinebiliyor ve kilometre başına 129 ila 134 gram CO2 değerlerine ulaşıyor (rakamlar, seçilen lastik biçimine bağlı olarak, AB test döngüsüne uygundur).

Adaptif M süspansiyon.
İsteğe bağlı Adaptif M süspansiyon, BMW 1 Serisi’nin sportif ayarının, konfordan ödün vermeden gerektiği gibi artırılmasına olanak sağlar.

İsteğe bağlı Adaptif M süspansiyonda, yürüyen aksamın 10 mm alçaltılması, sürüş keyfinde herhangi bir azalma olmadan çevikliğin artmasını sağlıyor. Sürüş deneyimi düğmesini kullanarak, sürücü aynı zamanda sportif karaktere uyarlanan bir ayar ile konforu ön plana çıkaran bir ayar arasında seçim yapabiliyor.

ECO PRO modu.
ECO PRO modu, verimli bir sürüş tarzı elde etmeniz için geliştirilmiştir. Sürüş deneyimi düğmesini kullanarak düşük tüketim modunu seçtiğinizde, sistem harekete geçer ve sürüş stilinize bağlı olarak yakıt tüketimini azaltmanıza olanak sağlar.
ECO PRO modu, her şeyi maksimum verimliliğe ayarlar; gaz pedalı ve vites kutusu parametreleri ile vites değiştirme noktaları optimize edilir ve ısıtma/klima stratejisi akıllı bir şekilde uyarlanır.

Control Display, Fren Enerjisi Yeniden Üretimi veya Otomatik Start Stop işlevi gibi yollarla, ECO PRO modunun enerji tüketimini nasıl etkin şekilde azaltmakta olduğunu belirtir. Ayrıca, daha verimli sürüşle ilgili ECO PRO ipuçları, herhangi bir anda en uygun vites gibi bilgileri gösterir.

Hangi tasarruf potansiyellerinin uygulamaya konacağına sürücü olarak siz karar verirsiniz. ECO PRO ipuçlarının uygulanması, yakıt tüketiminin %20’ye* kadar azaltılmasını mümkün kılar. Araç içi bilgisayardaki ilave menzil, o anda aracınızı fazladan kaç kilometre daha sürebileceğinizi size tam olarak gösterir.

Otomatik Start Stop işlevi
Kırmızı ışıklar, trafik sıkışıklıkları, yol çalışmaları gibi günlük sürüş koşullarında motorun rölantide çalıştığı ve gereksiz yere yakıt harcadığı birçok durum bulunur. BMW 1 Serisi’ndeki Otomatik işlevi, araç geçici olarak durduğunda motoru kapatır ve böylece gereksiz yakıt tüketimini engeller.

Fren Enerjisi Yeniden Üretimi.
Bugüne kadar fren yapmak enerji kaybı anlamına geliyordu. Fren Enerjisi Yeniden Üretimi, frenleme sırasında enerjiyi geri kazanarak ve aküyü şarj ederek buna bir son verir.
Siz gaz pedalını serbest bıraktığınızda veya frene bastığınızda, Fren Enerjisi Yeniden Üretimi serbest kalan enerjiyi aküyü doldurmak için kullanır. Bu, motorun yükünü azaltır ve emisyonu düşürür. Yakıt tüketiminden yapılan tasarruf, hızlanma için daha fazla güç olması demektir.

Vites Değiştirme Göstergesi.
Akıllı değişiklikler yakıttan tasarruf ettirir. Vites Değiştirme Göstergesi, her sürüş durumunda en verimli vitesi belirterek yardımcı olur.

Düz vitesli tüm BMW 1 Serisi modellerde, hemen sürücünün görüş alanı içinde Vites Değiştirme Göstergesi bulunur; bu gösterge, anlık olarak en ekonomik vitesi sürekli hesaplar ve sürücüyü ne zaman vites değiştirileceği konusunda uyarır. Sistem, hesaplarken, hem sürüş durumunu hem de motor yükünü hesaba katar. Ve böylece, doğru anda vites değiştirilmesi yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltabilir.

Sekiz ileri otomatik vites Steptronic.
Tasarrufun en dinamik ve konforlu yolu; kompakt sınıfta sekiz ileri otomatik vites sadece inanılmaz derecede yumuşak geçiş sağlamakla ve yüksek hızlarda arka plan gürültüsünü azaltmakla kalmaz, yakıt tüketimini de önemli oranda düşürür.

Sekiz ileri otomatik vitesin ne kadar hızlı ve rahat bir şekilde vites değiştirdiğini yalnızca devir sayacı gösterir. Değişikliğin küçük devir aralıkları içinde gerçekleşmesi için, vitesler tek tek hassas bir şekilde yükseltilir ve vites değiştirme işlemi neredeyse hissedilmez. Aynı zamanda motor, gücünü ve verimliliğini en uygun şekilde kullanabileceği performans düzeyinde tutulur.

Yüksek hızlarda, ek vitesler nedeniyle motor devri düşerek, yakıt tüketimini ve aynı zamanda motor gürültüsünü azaltır. Vitesi manuel olarak değiştirmek için elektronik vites değiştirme kolunu kullansanız bile sistem, yeni geliştirilen ve daha verimli olan dönüştürücü debriyaj ile desteklenir.

Elektrik Destekli Direksiyon.
Elektrik Destekli Direksiyon sadece ihtiyaç duyulduğunda devreye girer; yani siz direksiyonu çevirirken aktif hâle gelir. Kullanması gereken enerji, daha önceden Fren Enerjisi Yeniden Üretimi tarafından frenleme ve kinetik enerjiden alınmıştır.

BMW EfficientDynamics’in bu öğesi, geleneksel hidrolik güçle çalışan direksiyon sistemini bir elektrik motoru ile değiştirir. Hidrolik sistemler sürekli olarak motordan güç çekerek fazladan yakıt tüketirken, yenilikçi BMW sistemi sadece gerçekten ihtiyaç duyulduğunda devreye girer. Direksiyonu hareket ettirmediğinizde (örneğin düz bir yolda veya uzun bir virajda) elektrik motoru devre dışı kalarak güç tüketimini azaltır.MİLLİYET

Hiç yorum yok