Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOYOTA TÜRKİYE'DE SAKARYA TESİSLERİNDE C SEGMENT SEDAN ÜRETECEK.

Toyota Otomotiv'in Türkiye birimi Toyota Otomotiv Türkiye, Sakarya'da bulunan üretim tesislerinde, 150 milyon Euro ek yatırım ve 400...

Toyota Otomotiv'in Türkiye birimi Toyota Otomotiv Türkiye, Sakarya'da bulunan üretim tesislerinde, 150 milyon Euro ek yatırım ve 400 kişilik ek istihdamla, C segment sedan üretimine başlayacak.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, yeni modelin Toyota Türkiye üretim hattından çıkışının, iki yıl içinde gerçekleşeceği ifade edildi.

Açıklamada, C segment Sedan projesi için planlanan ek yatırım tutarının 150 milyon Euro olduğu belirtilerek, "Sakarya fabrikasında istihdam edilmek üzere mevcut işgücüne ilave olarak 400 kişilik yeni eleman alımı gerçekleştirecektir. Verso modelinin yanısıra üretimi gerçekleşecek olan yeni proje ile birlikte Toyota Türkiye'nin toplam üretim miktarı ve yerlileştirme de artacaktır" denildi.

Toyota'nın Avrupa üretiminde optimizasyon ve C segment üretiminde yerlileştirme stratejisi ile paralel olarak, ilgili segmentte Sedan üretimi Toyota Türkiye tarafından yapılacak, C segment hatchback üretimleri de Toyota İngiltere Fabrikası tarafından gerçekleştirilecek.ntvmsnbc

Hiç yorum yok