Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

CHEVROLEY YENİ YILDIZLARINI FRANKFURT AUTO SHOW DA GÖRÜCÜYE ÇIKARIYOR.

Gelecek Yıl Avrupa’da ilk defa pazara sunulacak Chevrolet’in amiral gemisi Yeni Malibu. Ekim’de Türkiye pazarına girecek Efsanevi Chevrolet ...


Gelecek Yıl Avrupa’da ilk defa pazara sunulacak Chevrolet’in amiral gemisi Yeni Malibu.

Ekim’de Türkiye pazarına girecek Efsanevi Chevrolet Camaro, 2012 ilk yarıyılda pazara girecek Chevrolet Corvette ve Yüzüncü Yıl Özel SerisiHeyecan verici iki konsept,Chevrolet Miray ve Colorado Rally Frankfurt’ta Avrupa prömiyerini kutlayacak

Bu sene gerçekleşecek olan Frankfurt Motor Show’da Chevrolet, Heyecan verici Miray ve Colorado Rally konseptlerinin Avrupa prömiyerini kutlarken, Amerika’da kendini kanıtlamış, ilk defa Avrupa’da pazara girecek Yeni Malibu, Efsanevi Camaro ve Corvette Yüzüncü Yıl Özel Serisi ile 9. Holde yer alan standında ziyaretçilerine muhteşem heyecanlar yaşatacak.

Yeni Chevrolet Malibu Avrupa’da görücüye çıkıyor
Mükemmel aerodinamik tasarım
Çift kokpit tasarımlı, geniş, konforlu iç mekan ve birinci sınıf malzeme kalitesi
Güçlü ve verimli 4 silindirli 2.0 dizel motor ve yüksek standart güvenlik özellikleri ile 2012 yılının ikinci yarıyılında Türkiye pazarında

Dünya prömiyerini ABD ve Çin’de eşzamanlı olarak gerçekleştirdikten sonra, yeni Malibu Chevrolet'nin 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı'ndaki varlığının mihenk taşını oluşturuyor. Amerika’da başarılı satış grafiği ile Avrupa’da, ilk defa pazara sunulacak Chevrolet Malibu gelecek yıl ikinci yarıyılda Türkiye pazarına, Avrupa ile eşzamanlı olarak girecek.

Chevrolet'nin özgün çiftli ızgarası, güçlü Xenon veya halojen (HID) ön farlar, önde ve arkada büyük Chevrolet papyon amblemleri ve yeni Camaro’dan esinlenmiş arka farlar ile Yeni Malibu dış tasarımında gayet iddialı.Adeta zemine yapışmış duruş ve spoyler araca iddialı ve atletik bir görünüm kazandırmaktadır. 0.28 sürtünme katsayısı ile Malibu, Chevrolet'nin aerodinamik bakımından en etkin otomobillerden biri olacak.

Yeni Malibu geniş omuz ve diz boşluğu bulunan göz alıcı, geniş ve konforlu bir ortam yaratan tamamen yeni çift kokpit tasarımına sahip.Kullanılan metalik veya krom vurgular, gösterge paneli boyunca yumuşak ortam aydınlatması ve depolama ceplerinin yanı sıra kontrast dikişler aracın iç mekanına zarafet katıyor. Yeni Malibu, pekçok saklama alanına da sahiptir. Özellikle, 6 inc dokunmatik ekranlı radyonun arkasında yer alan geniş ve gizli bir bölmesi bulunur. Son teknolojilerden yararlanılmış, yeni renkli radyo sistemi ve navigasyon sistemi sunulacaktır.

Türkiye’de 2012 yılının ikinci yarısında pazara girecek olan Yeni Malibu 2.0 164hp dizel motor seçeneği ile otomatik şanzımanlı olarak sunulacak.

Tüm beş emniyet kemeri üç noktadan gergi sistemine sahiptir ve çocuk güvenliği için ISOFIX bağlantı noktaları hazırlığı bulunmaktadır. Chevrolet Cruze, sportif hatchback tasarımı, tüm donanım seviyelerinde standart sunulan Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC), 8 hava yastığı, kaliteli iç mekan malzemeleri ile Türkiye pazarında müşterilerden yüksek talep görecektir.

Yeni Malibu’nun, sağlam gövde yapısı dinamik araç kontrolü sağlar. Tüm tekerleklerde elektronik kızaklamayı önleyici ABS fren sistemi, çekiş kontrolü (TCS) ve Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD), Elektronik Denge Kontrolü Programı (ESC), fren destek sistemi (BA), viraj alma sırasında fren kontrolü, hidrolik fren düşürme desteği ve sürüklenme torku kontrolü ve 8 havayastığı standart olarak sunulmaktadır. Arka park desteği ve dikiz kamerası orta ve üst seviye modellerde mevcuttur.

Piyasaya sunulmaya hazır: Chevrolet Corvette Yüzüncü Yıl Özel Serisi ve Efsanevi Chevrolet Camaro

Chevrolet Corvette 2012 yılının ilk yarısında Türkiye pazarında
Ekim’de Türkiye pazarına girecek, beğeni kazanan V8 motorlar, Camaro’yu 250 km/s azami hıza ulaştırıyor


Her iki otomobil de yarışma, performans ve rekabet ile yakından bağlantılı olan Chevrolet mirasının özünü bünyesinde barındırıyor. Chevrolet’nin 100. yıldönümüne göre zamanlanmış yeni Chevrolet Camaro ve Corvette Yüzüncü Yıl Sürümü, hız tutkusu ve işlenmemiş gücü yeni zirvelere taşımak için hazır duruyor.

Corvette Yüzüncü Yıl Modeli

Chevrolet Yüzüncü Yıl Modeli, Grand Sport, Z06 ve ZR1 dâhil olmak üzere tüm 2012 Corvette modellerinde bulunacak. Corvette Yüzüncü Yıl Özel Serisi, özel bir renk olan Karbon Parlak Metalik renktedir ve saten siyah grafikler ve benzersiz Saten Siyah tekerleklere sahiptir. Tarihi Corvette çapraz bayrak amblemi kısmen uyarlanarak geleneksel fleur-de-lis sembolünün yerini "100" almıştır.

Yüzüncü Yıl Özel Serisinde, ayrıca Chevrolet’nin yarış tarihi onuruna özel amblemler bulunmaktadır. B sütunlarında, tekerleklerin orta kapaklarında ve direksiyon simidinin ortasında Louis Chevrolet’nin ikonik resminin bulunduğu bir logo görülür. Tekerlekler hafif dökme alüminyumdan mamul olup, ilgili Corvette modellerine özgüdür.

İç mekânda, siyah deri kaplamalı gösterge paneli ve kapılar, yeni 2012 koltuklar ve direksiyon simidi, konsol ve vites kolu üzerinde kırmızı dikişlerle tamamlanırken koltuk baş desteklerinin üzerine işlenmiş yüzüncü yıl logosu bulunmaktadır.

Tüm Chevrolet Corvette Yüzüncü Yıl Özel modellerinde dünyanın en hızlı tepki veren süspansiyonu ve Corvette tarafından piyasaya sunulmuş teknolojik bir yenilik olan Manyetik Seçimli Sürüş Kontrolü bulunmaktadır.

Yeni Camaro - Bir efsane geri dönüyor

10 yıl sonra Avrupa pazarına girecek olan , yeni 432 hp V8 Chevrolet Camaro Türkiye pazarına Ekim ayında girecek.

V şeklinde burun, geniş, dik duruş ve geniş arka omuzların tümü geçmişi onaylarken Camaro’nun modern bir tasarım ikonu olarak yer edinmesini sağlayan özelliklerdir. Arka panel, yeni bir dörtlü LED arka far tasarımıyla Avrupa Camaro modellerine özgüdür.

İç mekanda, entegre orta düğme grubu, kolay erişilebilen stereo ve HVAC kontrollerini, isminin karakterine uyum sağlayacak büyük boy düğmelere sahip tek parça modern elektronik cihazlar halinde birleştirir.Chevrolet Blue Ice ortam ışığı kapılar boyunca hareket eder. Aynı mavi renk tonu, soldaki hız göstergesi ve sağdaki devir sayacını karakterize etmektedir ve bunların arasında ek sürücü bilgileri görüntülenmektedir.

Büyük bir Sürücü Bilgilendirme Merkezi (DIC), yakıt tüketimi, seyahat bilgisi ve lastik basıncı gibi yolda ihtiyaç duyulan tüm verileri sağlar. Camaro kendi sınıfında hız ve stereo seçimi gibi önemli bilgileri ön cam üzerinde görüntüleyen standart bir Ön Cam Ekranı (HUD) sunan, böylece sürücülerin gözlerini daima yolda tutabildikleri tek araçtır. Kameralı arka park yardımcısı ve altı hava yastığı, çok genç spor otomobil hayranları için ISOFIX bağlantılar gibi standarttır. Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC) ve çekiş kontrolü standart donanımdır. Daha yüksek performans amaçlı kullanım için ayarlanabilen bir spor modu bulunmaktadır. Ayrıca altı ileri düz şanzıman ile, sürekli olarak hızlı kalkış sağlayan kalkış kontrolüne sahiptir.

Güçlü aracın performansı da tasarımı kadar heyecan verici: manüel şanzıman, 4.600 rpm’de 569 Nm tork üreten 432 hp 6.2 litre LS3 V8 motora sahip. Camaro’nun azami hızı 250 km/s.

Hızlı ve güçlü: Chevrolet Miray ve Colorado Rally Konseptleri

Heyecan verici iki konsept, Frankfurt’ta Avrupa prömiyerini gerçekleştiriyor
Colorado Rally Konsepti Chevrolet'nin güçlü kamyon mirasını temel alıyor
Küçük ve açık, hafif ve amaca yönelik görünüm Miray konsept aracını karakterize ediyor.

Frankfurt’ta Avrupa prömiyerlerini gerçekleştirecek olan Hem Chevrolet Miray hem de Colorado Rally Konsepti, Chevrolet DNA’sına uygun tasarım ilkelerini barındırmakta ve ilgili segmentlerinde mevcut trendleri bir adım ileriye taşımaktadır. Güçlü Colorado Rally Konsepti bu orta boy pikap kamyonetin yeni neslinin ön gösterimiyken, fütüristik görünümlü Chevrolet Miray bir jetten esinlenilmiş, dış mekânı gelişmiş hibrit güç aktarma organları ile birleştirmektedir.

Chevrolet Colorado Rally
İlk kez Buenos Aires Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan, AWD şasinin üzerinde yer alan, ikili kabinli Colorado Rally Konsepti kaportasının her santimetrekaresinde güç sergiliyor. Maksimum özgünlük sağlamayı amaçlayan araç, ralli yarış kategorisi düşünülerek tasarlandı.

Geniş, kendinden emin duruşa, çamurlu arazi lastikleri bulunan 18 inç alüminyum tekerleklere, yüksekliği ayarlanabilen (en fazla 50 mm) bir süspansiyon sistemine ve Fox Racing Shox amortisörlere sahip olan Colorado orta boy pikap kamyonet dayanıklılık ve performans sergiliyor.

Colorado Rally Concept’e 2,8 litre turbo dizel motor ve aracın ön ve arka tamponlarına dahil edilmiş iki adet spor 5.5 hp vinç güç sağlıyor.

Agresif bir yol tutuş için tasarlanan yüksek performanslı direksiyon, sürücünün kamyoneti engebeli arazide yönlendirmesine yardımcı olur. Bunda hızlı görüntülü takometre işlevi gören entegre LED’ler bulunmaktadır. Yön bulma uydu navigasyon sistemi tarafından sağlanır. Colorado’nun beş noktalı emniyet kemerleri doğrudan savrulma kafesine tutturulmuştur. Ayrıca, özel bir yangın söndürme sistemi, yolcu kabini ve motor bölmesindeki her türlü yangının hızlı bir biçimde kontrol altına alınmasını sağlar.

Chevrolet Miray
İlk kez bu yılın Mart ayında Seul Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Chevrolet Miray konsepti, Chevrolet’nin spor araç mirasına saygı gösterirken Chevrolet’ye özgü bazı tasarım motiflerinin yeni bir yorumunu sunuyor. Miray, şehir içi sürüşte çabuk hızlanma ve sıfır emisyon için iki adet öne monte edilmiş, akülü 15-kW elektrik motoru ile harekete geçirilir.

1963 Monza SS gibi küçük ve açık, 1962 Corvair Super Spyder gibi hafif ve amaca yönelik olan Miray, modern jet uçaklarını andıran aerodinamik bir gövdeye sahiptir. Çift ön ızgarası, yeni ve özgün gündüz lambalarına sahip LED ön farlarla kuşatılmıştır. Ön ve arka çamurluklar, geçmişteki Chevrolet Corvette’leri andırmakta ve spor otomobil ruhunu vurgulamaktadır. Köşelerdeki karbon elyafı spoylerler, alt kuvveti ve hava akışını kontrol etmeye yardımcı olur.

Kama şeklinde yan gövde, karbon elyafıyla güçlendirilmiş plastikten (CFRP) ve karbon elyafından imal edilmiştir. Le Mans yarış otomobili tarzındaki makas kapılar, Miray’ın yarışçı görünümünü vurgular.

Tasarımcılar, gösterge panelinin üzerine geri yansıtma kullanarak bilgi görüntülemeye yeni bir yaklaşım getirdiler. Sürücünün önündeki bilgiler üç bölgeye ayrılmıştır; bu, gereksiz görsel karışıklığı ortadan kaldırarak sürücünün sürüş keyfine odaklanmasını sağlar. İlgi çekici bir detay ortada yer alan çalıştırma düğmesidir. Buna basıldığında, sütuna monte edilmiş geri çekilebilir ölçme göstergesi, tek koltuklu bir hava aracının tavanı gibi yükselir ve beyaz yüzeyin üzerinde “interaktif yansıma” görünür.

Geleneksel dikiz aynalarının yerini alan katlanabilir dikiz kameraları almıştır. Şehir içi sürüşte, ileri bakan kamera, GPS ile birlikte çalışarak navigasyon bilgilerini gerçek zamanlı görüntü ile üst üste bindirir.

Miray’ın temel olarak sürücünün arkasında ve altında yer alan ‘yarı elektrikli’ tahrik sistemi, performans ve yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkarmak üzere geliştirilmiştir. Aracın öne monte edilen 15-kW iki elektrik motoruna, rejeneratif frenleme enerjisiyle şarj olan 1.6 kWh lityum-iyon akü ile güç sağlanır. Sistem, ön çekişli sürüşten arka çekişli sürüşe geçiş yapabilir.

Kokpitin arkasında monte edilen 1.5 litre dört silindirli turboşarj motor, performanslı sürüş için elektrik motorlarıyla birleşiyor. Motor canlı tork sağlıyor ve kompakt roadster sınıfına yeni bir standart getiren elektrik teknolojisiyle kusursuz biçimde bütünleşiyor.

Hiç yorum yok