Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

“MOBİL 1 CAR SWAP” ETKİNLİĞİNDE FORMULA 1™’DEN HAMİLTON İLE NASCAR’DAN STEWART YER DEĞİŞTİRDİ.

Mobil 1 Yağ Teknolojisi, Watkins Glen International®’daki Gösteride Şampiyon Yarışçıları Bir Araya Getirdi. • Lewis Hamilton Stewart-Haas Ra...

Mobil 1 Yağ Teknolojisi, Watkins Glen International®’daki Gösteride Şampiyon Yarışçıları Bir Araya Getirdi.

• Lewis Hamilton Stewart-Haas Racing’in 14 No’lu Mobil 1/Office Depot Chevrolet’sini kullandı.
• Tony Stewart, Vodafone McLaren Mercedes MP4-23’ü sürdü.
• Gösteri, ABD’nin New York eyaleti Finger Lakes Bölgesi’ndeki Watkins Glen’de 5,5 km uzunluğundaki 11 virajlı uzun pistte yapıldı.

WATKINS GLEN, NEW YORK, 14 Haziran 2011 – ExxonMobil Corporation’ın bir bölümü olan ExxonMobil Lubricants and Petroleum Specialties Company, Formula 1™ Dünya Şampiyonu yarışçı Lewis Hamilton ile NASCAR Sprint Cup Serisi’nde iki kez şampiyon olan Tony Stewart’ı, ABD’nin New York eyaleti Finger Lakes bölgesindeki efsanevi Watkins Glen International’da yarış arabalarını takas etmek üzere bir araya getirdi. Mobil 1 ekibinin yönetiminde gerçekleşen etkinlikle, dünyanın önde gelen sentetik motor yağı markasına, onun Hamilton ve Stewart ile paylaştığı yağlama teknolojisine ve motor sporu şampiyonları ile dünya çapındaki tanınmış yarış ekiplerine 30 yıldan uzun süredir verdiği desteğe dikkat çekildi.

Dünyanın dört bir tarafından gelen heyecanlı yarış severlerden ve motor sporları muhabirlerinden oluşan büyük bir seyirci topluluğunun önünde Hamilton, Stewart’ın 14 No’lu Mobil 1/Office Depot Chevrolet Impala’sında tur atarken, Stewart da Vodafone McLaren Mercedes MP4-23’ün kokpitine geçti. Yarışçıların her biri The Glen’deki uzun pistin çevresinde birkaç tur atarak, 5,5 km uzunluğundaki, 11 virajlı pistte denemeler yaptı.

ExxonMobil Lubricants & Specialties Mobil 1 Global Marka Müdürü Rebecca K. Aldred; “Vodafone McLaren Mercedes ve Stewart Haas Racing’in piste çıktığı her defasında rekabet gücünü artırmak için Mobil 1 yağlama teknolojisi kullanılıyor” dedi ve ekledi “Bugünkü dostluk gösterisi bizim için nitelikli yarışçılarımızdan ikisi olan Lewis ve Tony’i tamamen farklı türdeki yarış arabalarını Watkins Glen gibi efsanevi bir pistte sürmenin zorluklarını yaşamak için bir araya getiren ve Mobil 1 ekibinin tüm dünyadaki motor sporlarına bağlılığını ve katkısını yarış severlere hatırlatan muazzam bir fırsat oldu”.

Son derece kontrollü sürücülükleri, Formula 1™ ve NASCAR Sprint Cup Serisi öncesinde birkaç yarış disiplininde elde ettikleri başarılarla tanınan Hamilton ve Stewart, koltuklarını şampiyon meslektaşlarına bırakmaya seve seve razı oldu.

“Bir NASCAR yarış otosunda olmanın nasıl bir his olabileceğini hep merak ederdim çünkü bir Formula 1 aracını sürmekten tamamen farklı bir deneyim”, diyor Hamilton. “Mobil 1 sayesinde bugün elime çok iyi bir fırsat geçti. İki kez NASCAR şampiyonu olmuş Tony Stewart’ın arabasını kullanma şansı elde etmekle kalmayıp, bir de ona kendi Vodafone McLaren Mercedes Formula 1 aracımı vererek bu deneyimi paylaşma imkanını da buldum. NASCAR başka bir dünya. 14 No’lu Mobil 1/Office Depot Chevrolet’yi kullanmak, alışmış olduğum sürücülüğe göre önemli bir değişiklikti, ama Tony mükemmel bir öğretmendi ve hızla güzel bir ritim yakaladım. Bu araçlar kaba ve güçlü! Bunları sürmek çok zevkli. Watkins Glen’de harika bir gün geçirdim. Burası ardında uzun bir Formula 1 geçmişi yatan bir pist, Emerson Fittipaldi 1974 yılında McLaren’a ilk yarışçı ve kurucu unvanlarını kazandırdı ve şimdi burada olup o tarihi solumak muhteşem.”

İki kez NASCAR Sprint Cup Serisi Şampiyonu olan Tony Stewart ise şöyle dedi, “Formula 1 yarışındaki açık tekerlekli arabalar daima ilgimi çekmiştir. Vodafone McLaren Mercedes MP4-23’ün sürücü koltuğunda gücü hissetmek muhteşemdi ve The Glen gibi bir pistte, heyecanlı yarış severlerin önünde bu araçla tur atabilmek bu etkinliği daha da özel hale getirdi. Asla unutamayacağım bir deneyim.”

Bu yıl Stewart-Haas Racing’den Tony Stewart’a ait 14 No’lu Mobil 1/Office Depot Chevrolet Impala’nın ana sponsorları arasına katılan Mobil 1, aynı zamanda 9 sezondur “NASCAR’ın Resmi Motor Yağı”.

ExxonMobil ile McLaren’in ilişkisi 1995 yılında Mobil 1 sentetik yağ markası ile başladı ve bu süre içinde yarış ekibinin performansını, verimliliğini ve güvenilirliğini artıran yeni yağ ve yakıtlar geliştirildi. 17 yıllık ortaklık boyunca, teknolojik yeniliğin üzerinde durulması sonucunda, McLaren ve ExxonMobil dört kez Formula 1™ Dünya Şampiyonluğu, 67 kez Grand Prix yarışı birinciliği elde etti ve 205 kez de podyuma çıktı.

2008 Formula 1™ Dünya Şampiyonu ve Vodafone McLaren Mercedes ekibi yarışçısı Hamilton, pedallara erişebilecek yaşa geldiğinden beri yarış kazanıyor. İlk İngiltere Karting Şampiyonluğu’nu 10 yaşında kazandı ve yılın Autosport Ödülleri sırasında McLaren Grubu CEO’su Ron Dennis’e “Bir gün sizin için yarışacağım” diyerek ünlendi. Bunu söylemek dile kolay, ama Hamilton Avrupa şampiyonluğuna giden yolda tüm rakiplerini yenerek kararlılığını kanıtladı ve McLaren-Mercedes’in de desteğiyle 2001 yılında Formula Renault Kış Serisi’nde araba yarışına kadar yükseldi. British Formula Renault, F3 Euro ve GP2 Serisi’ndeki çarpıcı performansların ardından, Lewis yıllar önce verdiği sözü yerine getirmeye hazır hale geldi ve 2007 yılında Avustralya GP’sinde Vodafone McLaren Mercedes için ilk kez Formula 1™ yarışına katıldı.

14 No’lu Mobil 1/Office Depot Chevrolet Impala’nın sürücüsü Stewart’ın da, Hamilton gibi birkaç seride şampiyonluklarla dolu bir geçmişe sahip olması, onu kendi neslinin en yetenekli sürücülerinden biri yaparak itibarını artırıyor. United States Auto Club ve IZOD IndyCar Serisinde şampiyonluklar elde eden Stewart, 1999 yılında elit serisine katılmasından bu yana NASCAR Sprint Cup Serisinin en başarılı sürücülerinden biri oldu. Stewart bugüne kadar iki seri şampiyonluğu (2002 ve 2005) ve 39 kupa kazandı ve 12 ardışık sezon boyunca en az bir zafer kazanarak serinin en iyisi oldu.

Hiç yorum yok