Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOYOTA’NIN ÜSTÜN ÇEVRECİ TEKNOLOJİSİ ELEKTRİKLİ İQ’DA HAYAT BULUYOR

Hibrid teknolojisinin lideri Toyota, çevreci teknolojiler konusundaki uzun yıllara dayanan deneyimini elektrikli araçlara taşıyor. Kalitesi...

Hibrid teknolojisinin lideri Toyota, çevreci teknolojiler konusundaki uzun yıllara dayanan deneyimini elektrikli araçlara taşıyor. Kalitesi kanıtlanmış Hybrid Synergy Drive altyapısı üzerine inşa edilen yeni elektrikli araç prototipi Toyota iQ EV, Avrupa prömiyerini Cenevre Motor Show’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Toyota iQ EV, 2011 yılında Avrupa’da kiralama yöntemi ile test edilecek olan Elektrikli iQ, 2012 yılında pazara sunulacak.

Dünyanın lider hibrid üreticisi Toyota, Hybrid Synergy Drive teknolojisinden aldığı güç ile tam elektrikli araçlara giden yolda iQ modelinin elektrikli prototipini Avrupa’da ilk kez Cenevre’de görücüye çıkarıyor. Alternatif enerjilerin bir arada kullanımına imkan sunan Hybrid Synergy Drive teknolojisine sahip Elektrikli iQ, Toyota’nın kısa mesafelerde sürdürülebilir ulaşımı sağlamaya yönelik uzun dönemli vizyonunu temsil ediyor.

İnovatif teknolojileri ve akıllı tasarım detayları ile dikkat çeken iQ’nun Avrupa Prömiyeri Cenevre’de yapılacak olan ve yeni kompakt lityum iyon pil ile donatılan elektrikli prototipi de 3 metrenin altındaki uzunluğuna rağmen 4 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Elektrikli iQ, sıfır emisyon ile 105 kilometreye varan elektrikli sürüş menzili sunarak elektrikli araçlarda ideal çözümü sunuyor.

Tam hibrid (HV), Şarj edilebilir hibrid (PHV) ve yakıt hücreli hibrid araçlar (FCHV) paralelinde geliştirilen Elektrikli Toyota iQ, 2011 yılı boyunca Avrupa’da kiralama yöntemiyle test edilecek ve tüm mühendislik hizmetlerinin tamamlanmasının ardından 2012 yılında pazara sunulacak.

Yaris HSD ve Prius+ Dünya Prömiyerleri de Cenevre’de
Toyota, bu sene Cenevre Motor Show’da çevreci teknolojilerine olan güvenini bir kez daha gözler önüne sermeye hazırlanıyor. Toyota, Hybrid Synergy Drive teknolojisi ile donatılan yeni modelleri Yaris HSD konsept ve dünyanın favori hibrid otomobilinin 7 koltuklu yeni versiyonu Prius+ modellerinin dünya prömiyerlerini de Cenevre’de gerçekleştirecek.

Hiç yorum yok