Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Rally of Turkey 2010 15-18 Nisan tarihleri arasında İstanbul ve çevresinde koşulacak

2010 Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olarak 15-18 Nisan tarihleri arasında İstanbul ve çevresinde koşulacak olan Türkiye Rallisi...

2010 Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olarak 15-18 Nisan tarihleri arasında İstanbul ve çevresinde koşulacak olan Türkiye Rallisi geçmiş ve gelecek arasında bir köprü kuracak ve WRC tarihinde bir ilk gerçekleşecek.

Dünyanın bilinen en eski yarış pistlerinden biri olan ve Bizans devrinde Hipodrom olarak bilinen Sultanahmet Meydanı, teknoloji kokan bir şova ev sahipliği yapacak.

Türkiye Rallisi’nin açılış seramonisi, Efsaneler şehri İstanbul’un tarih kokan Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenecek. 13.8 milyonluk nüfusuyla, nüfus sıralamasında Avrupa'nın birinci, dünyanın ise beşinci büyük şehri sıfatına sahip efsaneler şehri İstanbul'daki 6.Türkiye Rallisi, motorsporları tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak ve gönüllerde taht kuracak.

Bu tarihi mekanda gerçekleşecek olan startın ardından WRC pilotları, motorspoları tutkunlarına inanılmaz bir şov sunacak ve hipodromda demo turları gerçekleştirecekler. Böylece dört gün sürecek ve 357 km’si özel etap, 826,73 km’si normal etap olmak üzere toplam yaklaşık1183,73 km’den oluşacak olan ralli, halkla ilk buluşmasını burada gerçekleştirmiş olacak.

Daha sonra Ayasofya içinde bir geziye katılacak olan WRC pilotları müze bahçesinde de imzalı fotoğraf ve poster dağıtacaklar.
Türkiye Rallisi’nde aksiyon ve heyecan start seramonisi ile başlıyor. Seramonik start, demo tur ve imza seanslarından sonra Sirkeciye inecek olan otomobiller. İDO tarafından Türkiye Rallisi Start’ına tahsis edilen feribot ile istanbul’da günbatımının tadına varacaklar. Yaklaşık 2 saat sürecek olan bu yolculukta aralarında sürücüler, akredite medya, takım yöneticileri, organizasyon görevlileri ve VIP misafirlerin de bulunduğu 600 konuk, İstanbul’un büyüsüne bir kez daha şahit olacak ve boğazda günbatımına şahit olacaklar.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın destek serilerinden Pirelli Star Driver ve Ford Fiesta Sporting Trophy (FSTi)’ın 2010 takvimindeki ilk yarışları da Türkiye Rallisi ile start alıyor.

bilgiler rallyofturkey web sitesindeki basın bülteninden derlenmiştir.

Hiç yorum yok