Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Renault 4x4 Crossover Koleos

Tasarımı Renault’ya, geliştirilmesi Nissan’a ait olan ve Güney Kore, Busan’daki Renault Samsung Motors Fabrikası’nda üretilen Renault Koleo...


Tasarımı Renault’ya, geliştirilmesi Nissan’a ait olan ve Güney Kore, Busan’daki Renault Samsung Motors Fabrikası’nda üretilen Renault Koleos, Renault-Nissan İttifakı’na dahil olan üç markanın ekipleri arasında yakın bir işbirliği çalışmasının ürünü olarak ortaya çıktı. Renault Koleos, 4 Mart 2008’den itibaren Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Renault Koleos 4,52 uzunluğa ve 1,85 m genişliğe sahip. Araç firmanın sürekli 4x4 şanzımanına sahip olan ilk aracı. Ön ve arka tekerlekler arasında torkun dağıtılması, tutunma şartlarına bağlı olarak otomatik olarak gerçekleşmekte. Aşırı durumlarda ise tork, her iki çekiş arasında %50 düzeyinde dağıtılabiliyor. Güç dağılımı, Nissan tarafından Yeni X-Trail için geliştirilmiş olan son nesil « All mode 4x4-i » sistemi ile yönetiliyor.

Yüklemeyi kolaylaştırmak için, Renault Koleos’ta, « clamshell » tipinde çift kanatlı arka kapı kullanılmış. Arka kapının üst kısmının açılışı, sıkışık durumda park edilme durumunda bagaja erişmeye olanak sağlıyor ve bir metreden geniş eşyaların taşınmasına imkan veriyor. Bagaj ağızı genşliği, sınıfının en iyileri arasında, 1,07 m genişliğinde.

Renault Koleos, iki tip motorla satışa sunuluyor; 2.0 dCi Euro 4 dizel 150 bg ve 2.5 Euro 4 benzinli 175 bg. Araçlar 6 ileri düz vites veya sürekli değişimli otomatik şanzıman CVT ile donatılarak satışa sunulacak.

Firma Aracın ses yalıtımına büyük önem vermiş, gerek mekanik gürültülerin gerekse tekerlek gürültülerinin giderilmesine büyük özen göstermiş. Dizel motor, bu bakımdan, stabilizatör şaftları ve çift sönümlü motor volanı sayesinde, titreşim ve ses özellikleri bakımından örnek olarak gösterilen bir motor.

Koleos’ta sunulan açılır tavan, SUV ve Crossover pazarının en iyi düzeyi olan 0,75 m2’lik engelsiz camlı yüzeye sahiptir. Kabin içindeki ısı konforunu muhafaza etmek için, bütün pozisyonlarda durdurulabilen sık gözlü bir kapama perdesi mevcuttur.

Renault, araçta hangi koltukta oturursanız oturun en konforlu şekilde yolculuk etmeniz için Koleos’u iki bölgeli bir otomatik ısıtma ve klima sistemi ile donatmış. Ayrıca, sırf arka koltuklar için konulmuş havalandırma kanalları da bu iklimlendirme sistemini tamamlamaktadır.

Hiç yorum yok