Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VW Türkiye ticaride liderliği kaptırdı

Tofaş'ın Fiat, Peugeot ve Citroen için Bursa'da ürettiği Minicargo projesinin yarattığı yeni sınıf, Türkiye'de hızla büyüyerek t...


Tofaş'ın Fiat, Peugeot ve Citroen için Bursa'da ürettiği Minicargo projesinin yarattığı yeni sınıf, Türkiye'de hızla büyüyerek toplam ticari araç pazarının yüzde 10'unu aştı. Fiat'ın Fiorino, Peugeot'nun Bipper, Citroen'in ise Nemo'yla yer aldığı küçük ve ekonomik ticari araç pazarının büyümesiyle birlikte, bir boy büyük olan hafif ticari araç satışlarında daralma yaşandı. Güven, ekonomik belirsizlik ortamında geçici olarak daha ucuz küçük ticari araçların tercih edildiğini belirterek, "Ticari araç pazarında ortaya çıkan bu yeni segmentin payı son dönemde hızla artmaya başladı. Ekonomik belirsizliğe bağlı olarak tüketiciler fazla riske girmek istemedi. Bu yüzden küçük ve ucuz araçları tercih ettiler" dedi. Türkiye'de ticari araç satışlarının geçtiğimiz yılın üstünde olmasına rağmen hafif ticari payının düştüğünü belirten Güven, VW'nin de satışlarda bundan nasibi aldığını kaydetti. Güven, "Küçük ticariler bizim satışlarımızı da yüzde 10-15 etkiledi. Yıl sonuna doğru hafif ticari araç talebinin yeniden artacağını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. Türkiye'nin VW'nin ticari araç ihraç pazarları arasında ikinciliğe gerilediğini kaydeden Güven, şöyle konuştu: "VW en çok ticari aracı kendi evinde yani Almanya'da satıyor. İhraç pazarları içinde iseTürkiye uzun süredir liderdi. Ancak geçen yıl İngiltere bizi geçerek birinciliğe yerleşti. Bu yılın ilk 7 aylık döneminde de bu devam ediyor. İngiltere'de bir artış yok. Pazardaki büyümeye paralel olarak satışlarımızı artırıp yeniden liderliğe oturmak istiyoruz."

'Ekim ayından sonra hareket başlar'
HAFİF ticari pazarının 2007'de 237 bin adet olduğunu hatırlatan Güven, şu değerlendirmeyi yaptı: "2008 hedefimiz ise yıl başında 245 bin adetti. Ancak siyasi ve ekonomik belirsizliklere bağlı olarak 210 bin adede çektik. AKP kapatılmadı, siyasi belirsizlik kalktı. Bundan sonrası için tek sorun yurtdışındaki gelişmeler. Henüz 210 bin adetlik pazar hedefini revize etmedik. Ekim ayından sonra pazarda canlılık bekliyoruz. 2007 yılında VW olarak Türkiye'de 28 bin ticari araç sattık. 2008 yılı hedefimiz ise 23 bin."

Caddy Life, Türkiye için özel üretiliyor
VOLKSWAGEN Caddy'nin versiyonlarına 'Life'ı ekledi. Sadece Türkiye için özel olarak üretilen Caddy Life'ın toplam Caddy satışları içinde yüzde 10'luk pay alması hedefleniyor. Caddy Life'ın bu yılki satış hedefi 700-1000 adet. Caddy Life, normalde Caddy alıp bir çok aksesuvar ekleyen müşteriler için özel bir araç. Caddy'yi alıp şu an Life versiyonundaki özellikleri eklendiğinde maliyeti 6 bin YTL'yi buluyor. Caddy Life'de bu aksesuvarlar 3 bin YTL farkla standart olarak sunuluyor. Caddy Kombi'ye oranla 2 bin 990 YTL'lik donanım fiyat farkı bulunan yeni Caddy Life'ın 1.9 TDI 105 beygirlik manuel vites seçeneği 41 bin 470 YTL'lik fiyatıyla tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Sabah

Hiç yorum yok