Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RUSSIA AUTO SHOW START

Bu yıl sonunda 3.3 milyon aracın satılacağı Rusya otomobil pazarında, en çok satan otomobiller arasında ilk beş sırayı Ford Focus, Chevrol...

Bu yıl sonunda 3.3 milyon aracın satılacağı Rusya otomobil pazarında, en çok satan otomobiller arasında ilk beş sırayı Ford Focus, Chevrolet Lacetti, Renault Logan, Hyundai Accent ve Mitsubishi Lancer paylaşıyor. Rusya’dan ve 30 farklı ülkeden toplam 1000 firmanın katılacağı fuarda 60 otomobil markası da yeni modellerini sergileyecek. Alfa Romeo, Audi, BMW, Cadillac, Citroen, Chevrolet, Chrysler, Dodge, FIAT, Ford, Hummer, Honda, Hyundai, Infiniti, Isuzu, Jaguar, Jeep, KIA, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Seat, Skoda, Ssang Yong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen ve Volvo gibi markların yanı sıra; yerel üreticilerden VAZ, GAZ ve UAZ markaları da fuarda otomobilseverlerle buluşacak. Ayrıca artık adlarını sıkça duymaya alıştığımız Çinli Chery, Geely, Great Wall, BYD ve Brilliance markları da Rus pazarını yoklayacaklar. Bin 300 basın mensubu tarafından takip edilecek fuarı bu yıl 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 30’u aşkın Rusya tanıtımının gerçekleştirileceği fuarda aynı zamanda; 5 yeni modelin dünya tanıtımı, 2 modelin de Avrupa’da tanıtımı gerçekleştirilecek. Türkiye’de üretilen iki Bursalı yeni Renault Symbol ve Fiat Linea da ilk kez Moskova da sergilenecek. İşte fuarın yıldızları:

Mazda Kazamai: Türkçe’de kıvrılan rüzgarlar anlamına gelen ’Kazamai’ ismindeki SUV konsepti, Mazda’nın Moskova’daki en büyük kozu. Moscova’da, SUV modellerinin imajını yükseltmek için bu konsepti otomobilseverlerle buluşturan Mazda, yakın bir zaman içinde coupe görünümlü bir SUV yaratacağının sinyalini veriyor.

Lada: Fuarın yerel katılımcılarından Lada, tamamen kendi geliştirdiği küçük SUV konsepti ile boy gösterecek. Çinlilerin tasarımlarını andıran araç, her türlü yol koşulunda ilerleyebilecek şekilde tasarlanmış. Küçük bir şehir otomobili boyutlarında olan bu konseptin adı ise henüz belli değil.

Citroen C4: Citroen öncelikli pazarlarından olan Rusya’da bu yıl içinde daha da büyümeyi hedefliyor. Bu nedenle, yenilediği orta sınıftaki temsilcisi C4’ün dünya tanıtımını burada gerçekleştiriyor. Yenilenen ön ve arka tampon tasarımı ile çok daha ferah bir görünüme kavuşan C4, iç mekanda da bazı yeniliklerden nasibini almış. Yeni C4, 1.6 litre 120 beygir ve 1.6 litre 150 beygir gücünde iki farklı benzinli motor seçeneğine kavuşmuş. Citroen ayrıca yeni Berlingo’yu da Rusya’da otomobilseverlerle buluşturacak.

Mitsubishi Pajero Sport: Bu yıl Rusya’da 140 bin otomobil satmayı hedefleyen Mitsubishi, başarılı 4x4 modeli Pajero’nun Sport versiyonunu ilk kez fuarda sergileyecek. Su tutmayan koltukları ve bagaj bölümü sayesinde Offroad ruhunu yansıtırken, 3 sıra koltukları ile de geniş ailelere hitap etmeyi hedefleyen Pajero Sport, L200 ile aynı yüzü paylaşıyor.

Aslan Batur / Hürriyet

Hiç yorum yok