Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Lada Kalina Sedan, Kalina Hatchback ve 4x4 modelleri artık LPG Otogaz kiti seçeneği ile de satışa sunuluyor.

Kalina Sedan ve Kalina Hatchback ve 4x4’ler LPG otogaz kiti ile artık çok daha cazip birer alternatif haline geldiler. Otogaz , benzin ile k...


Kalina Sedan ve Kalina Hatchback ve 4x4’ler LPG otogaz kiti ile artık çok daha cazip birer alternatif haline geldiler. Otogaz , benzin ile kıyaslandığında % 45 – 50, dizel ile kıyaslandığında % 15 - 20 oranında tasarruf sağlamasının yanısıra, motorun daha sessiz ve titreşimsiz çalışması, motor ömrünü uzatması gibi başka pek çok avantaja da sahip. Bakım maliyetleri göz önüne alındığında ise LPG’li araçlar, dizel motor ile donatılmış araçlara kıyasla % 30 az maliyetli.

Milanogaz ile anlaşarak Lada marka araçlara LPG otogaz kitini, müşteri talebine bağlı olarak bayilerinde taktırmaya başlayan Çelik Motor, bu operasyonla, Lada müşterilerine, araçlarının garantisi bozulmadan LPG’li olarak kullanabilme olanağı sunuyor.

HEM ÇEVRECİ HEM EKONOMİK
Benzinli ve dizel motorlara göre daha düşük egzoz emisyon değerlerine sahip olduğu için otogaz, özellikle, çevre bilinci gelişmiş ülkelerde "temiz ve alternatif bir yakıt" olarak hem çevreci hem de ekonomik yönü ile tercih ediliyor ve kullanımı yaygınlaşıyor. 2007 yılında tüm dünyada yaklaşık 12 milyon aracın, otogaz ile çalıştığı tahmin ediliyor. Ülkemizde otogaz pazarı her geçen yıl büyüyor, toplam pazardaki payını artırıyor. Türkiye’de otogaz pazarı 2003 yılından 2007 yılına kadar %40 oranında büyümüş, 2007 yıl sonu itibariyle Türkiye’deki toplam araç sayısının 2007 yılı sonu itibariyle LPG’li araç sayısı ise 1.8 milyon’a ulaşmıştır. Böylece Türkiye, Dünyada 4., Avrupa’da ise 2. büyük otogaz pazarı haline gelmiştir.

LPG pazarının gösterdiği gelişimi iyi analiz eden Çelik Motor, İtalyan otogaz markası Stefenalli ile de distibütörlük anlaşması imzalamış ve Mayıs ayı içerisinde bu markanın sadece Lada marka araçlara değil, diğer otomobil markaları için de LPG otogaz kiti satışına başlama kararı aldı.

Stefenalli markası, Çelik Motor güvencesi ve yaygın Çelik Motor bayi ağı üzerinden ve % 100 orijinal ekipman kullanılarak satışa sunulacak. Çelik Motor, LPG pazarında kurumsal ve güçlü yapısıyla ayrı bir pencere açacak ve müşteri beklentilerini daha üst düzey bir hizmet anlayışı ve güvenli ürün ile karşılayacak.

"LPG'Lİ ARAÇLAR SON DERECE GÜVENLİ"
Lada Satış Müdürü Ahmet Talat Yazıcıoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’de LPG kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Ancak LPG’li araçların kapalı yerlere (otopark, feribot vb.) alınmaması ciddi sorun teşkil etmektedir. Aslında LPG’li araçlar (şuan ki mevzuata göre montajı yapılmış olanlar) benzinli ya da dizel otolardan daha fazla tehlikeli değil. Ancak kamuoyunda yer alan bir iki eski olumsuz olayın etkisi maalesef hala sürüyor. Bana göre bu konuda basına büyük görev düşüyor. Mevcut mevzuata göre montaj işlemi yapılan LPG’li araçlar son derece güvenli.
Lada markasında LPG alternatifini müşterilerimize sunmamızdaki en büyük etken, bu teknolojiye duyduğumuz güvendir. Lada müşterileri, Çelik Motor güvencesiyle, akıllarında herhangi bir soru işareti olmadan ve araçlarının garantisi bozulmadan LPG kitini araçlarına gönül rahatlığıyla taktırabilirler.” diye konuştu.haber7

Hiç yorum yok