Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Toyota Ralli Takımı’nın Sardunya'daki Hedefi Galibiyet

Toyota'nın yarış takımı GAZOO Racing, İtalya'daki Sardunya Rallisi'nde başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor.  ...

Toyota'nın yarış takımı GAZOO Racing, İtalya'daki Sardunya Rallisi'nde başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor. 

Hızlı ancak dar toprak etaplardan oluşan ralli, yol kenarını çevreleyen ağaçlar ve kayalarla hiçbir hatayı affetmeyen bir tarza sahip. Yol üzerindeki toprak her aracın geçmesiyle etrafa dağılırken, altındaki daha sert bölüm ortaya çıkarak pilotlara oldukça zor anlar da yaşatıyor.

Bunun yanında ayrıca, takım üyeleri, pilotlar ve otomobilleri bekleyen en önemli zorlu koşullarından biri de Sardunya'daki yüksek sıcaklık olacak. 


7 Haziran Perşembe akşamı özel bir etapla başlayacak organizasyon, Cuma günü kuzey-doğu bölgesinde devam edecek.Sezonun 7’nci yarışı olan Sardunya Rallisi cumartesi günü Monte Acuto, pazar günü de Alghero’nun kuzeyindeki etaplarla tamamlanacak. 

Böylece sezon yarılanmış olacak. Takım Yöneticisi Tommi Mäkinen, Toyota’nın ralliye hazır olduğunu belirterek, “Sardunya’daki yarış için kendimize güveniyoruz. Burada Arjantin Rallisi öncesi iyi bir test seansı geçirmiştik. Bu tür yollarda avantaj sağlayacak bir aracımız var. 

Geçtiğimiz rallilerde performansımız oldukça iyiydi ve takımdaki herkes gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Sardunya’da iyi sonuçlar almıştık ve burada tüm pilotlarımız kendilerini rahat hissediyor. Başarılı olmak için birçok sebebimiz var” dedi. 

Toyota, geçtiğimiz sene ilk kez Sardunya Rallisi’nde mücadele etmiş ve Jari-Matti Latvala ikinci sırayı almıştı. Toyota ayrıca, ikinci WRC yarışı olan Esapekka Lappi ise dördüncülük elde etmişti. Altıncı olan Juho Hänninen ise bir etabın galibi olmuştu.

Hiç yorum yok