Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Mugello'da şampiyon Lorenzo

Jorge Lorenzo'nun Mugello'daki coşkulu kutlamaları, duygu dolu anlara sahne oldu.  İtalya Grand Prix, dikkatlerin Ducati fab...

Jorge Lorenzo'nun Mugello'daki coşkulu kutlamaları, duygu dolu anlara sahne oldu. 

İtalya Grand Prix, dikkatlerin Ducati fabrikasına çevrildiği ve İtalyanların 2017 yılında Andrea Dovizioso'yla yaşadığı başarıların tekrarı niteliğinde bir etkinlik oldu. 

Destansı ve lastik yakacak düzeyde hızlı bir yarışa ev sahipliği yapan pistte (Cal Crutchlow'a göre motosiklet sürmek için dünyanın en güzel yerlerinden biri) Monster Energy pilotu Lorenzo'nun yarışa lider olarak başlayıp, yarışı lider olarak tamamlaması, etkinliği ayrı bir boyuta taşıdı. 


Desmosedici (ölçümlere göre 350 km'yi geçen en hızlı motosiklet) üzerinde gerçekleştirdiği 25 yarıştan sonra, geçtiğimiz yılın Dünya Şampiyonu, 2017 yılının başında geçtiği Ducati takımında da unvanını korumayı başardı. 

31 yaşındaki İspanyol, bu başarısıyla iki farklı takımda Grand Prix kazanan beşinci atlet oldu. Lorenzo şöyle konustu: "Geçtiğimiz yarıyılda bir sürü eleştiri aldık". "Fazlasıyla acı çektik. 

Antrenörüm Ivan ve özel ekibimle saatlerce çalıştık. Ve sonunda bu hayali gerçekleştirdik. Bunu kararlılıkla başardım". Taraftarların bir kısmı yeni bir Ducati zaferini kutlarken podyumu çevreleyen binlerce taraftar sebebiyle ana renk konusunda bazı belirsizlikler yaşandı. 

Gün içinde ve sezonun altıncı yarışı olması sebebiyle Mugello'da sarı dumanlar yükseldi. Yarışa Pole Pozisyonunda başlayan Valentino Rossi, aldığı 3.'lükle hedefine ulaştı ve onu yalnız bırakmayan hayranlarına güzel bir hediye verdi. #46 numara, başarısını şu sözlerle açıkladı: 

"Mugello'daki podyumda geçirdiğim 10 dakikada bütün taraftarlar, yıl boyu yaptığım çalışmaların, seyahatlerin ve iyi bir sürücü olabilmek için gösterdiğim emeklerin karşılığını fazlasıyla verdi". "Dün yaşadıklarım harikaydı. 

Yarışa pole pozisyonunda başlamak harika bir duyguydu". Sırada özel bir yarış var. Monster Energy Katalonya Grand Prix'si, iki hafta içinde MotoGP'yi Akdeniz'in cevheri olarak nitelendirebileceğimiz bir konuma taşıyor.

Hiç yorum yok