Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Mitsubishi Outlander PHEV Avrupa lansmanı yapıldı

150.000 adedin üzerindeki satışla dünyanın en çok satan plug-in hibrit SUV aracı kabul edilen Outlander PHEV, 2019 yılında özel siparişle T...

150.000 adedin üzerindeki satışla dünyanın en çok satan plug-in hibrit SUV aracı kabul edilen Outlander PHEV, 2019 yılında özel siparişle Türkiye’ye de getirilecek 

Mitsubishi Motors, Marsilya’da düzenlenen bir organizasyonla Outlander PHEVplug-in hibrit elektrikli Çift Motorlu SUV aracının lansmanını gerçekleştirdi. 

80 yıllık 4WD uzmanlığına, elektro-mobilite alanında 50 yıllık ARGE geçmişine ve 30 yıldır ralliler kazanan dört çeker kontrol teknolojisine dayanan geçmişi ile MMC 2013 yılında, segmentte kuralları belirleyen plug-in hibrit elektrikli Çift Motorlu SUV otomobili Outlander PHEV’i piyasaya sunmuştu. 

Satışına başlanan ilk günden bugüne, pazardan gelen olumlu tepkinin verdiği güç ve sürekli iyileştirmenin desteği ile, Outlander PHEV, teknolojiyi ilk benimseyenlere yönelik bir araçtan,Mitsubishi Motors’un ana faaliyet alanına dönüştü. 


Outlander PHEV, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Avrupa’nın en çok satan plug-in hibrit aracı oldu ve bugüne kadar, Avrupa’da 100.000 adedin üzerinde satış gerçekleştirildi. 

Dünya çapında 150.000 adedin üzerinde kümülatif satış ile Outlander PHEV dünyanın en çok satan plug-in hibrit SUV aracı kabul ediliyor. 

Marsilya’da düzenlenen lansmanda Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Levent AkpulatTürkiye’de elektrikli araçların geleceğine ve yeni Outlander PHEV’ye dair şunları söyledi; “2030 yılına geldiğimizde dünyada satılan araçların %25’i (sıfır emisyon) elektrikli araçlar olacak. 

Bu trendin ilerleyen yıllarda elektrikli araç teknolojisindeki maliyetlerin azalması ile daha da hızlanacağı öngörülüyor. 

Önümüzdeki dönemde değişen ihtiyaçlara paralel olarak ülkemizde de şu anda yetersiz olan altyapının gelişmesi ve araçlar için vergisel teşviklerin bulunmaması gibi sorunların çözümlenmesinin ardından bir dönüşüm yaşanması bekleniyor. 

Avrupa ve dünyada satış rekorları kıran Mitsubishi Outlander PHEV otomobilimizi Türk tüketicisiyle de buluşturmak istiyoruz. Mitsubishi Motors’un yeni Outlander PHEV modelini vergisel teşviklerin yetersizliğinden dolayı 2019 yılının ilk aylarında Türkiye’ye özel sipariş ile getirileceğiz. 

Yerli elektrikli otomobil üretiminin hayata geçmesi ve satışa başlamasına paralel altyapının hazır hale gelmesi ve vergisel teşviklerin sağlanması ile Türkiye’de satılan elektrikli araç sayısı da artacak elektrikli otomobil konusunda öncü, iddialı ve tecrübeli olan Mitsubishi markamız ile bizde bu segmentte büyümeyi hedefliyoruz”. 

 Eşsiz yol Mitsubishi Motors, sektörün geneline hakim yaklaşımın aksine, kendi plug-in hibrit araçlarının geliştirilmesinde içten yanmalı motorlu araçlarda jenerik elektriğe geçişten kaçınmaya karar verdi. 

Bunun yerine, MMC mühendisleri, elektro-mobilite konusundaki 50 yıllık uzun ARGE çalışmaları temelinde, gücünü daha ziyade (biri önde, diğeri de arkada olmak üzere) iki elektrikli motordan alan ve her ikisi de sürüş koşulları ve/veya şarj durumu gerektirdiğinde otomatik olarak devreye girebilen, büyük bir benzinli motor ve güçlü bir jeneratör ile tamamlanan bir elektrikli motora yer verilen yöntemi tercih ettiler.  

Üç Şürüş Modu Outlander PHEV, tümü de PHEV İşletim Sistemi tarafından otomatik olarak aktive edilen ve tümü daimi elektrikli 4WD sunan üç Sürüş Modu’na sahip: « Saf EV Modu » (saatte 135 km’ye kadar – yasal olduğu yerlerde) Otomobil, gücünü Ön & Arka Motorlardan alıyor Bataryadan enerji alınıyor  

«Seri Hibrit Modu» Otomobil, halen Ön & Arka Motorlardan güç alır Motor, sürüş sırasında Bataryayı şarj etmek üzere jeneratörü çalıştırır  

« Paralel Hibrit Modu » Motor ön tekerleklere güç sağlar (Çok Modlu ön transaksiyel üzerinden) Ön motor, ana motora yardımcı olurken arka motor da arka tekerlekleri sürmeye devam eder 

“PHEV 2.0” şanzıman - Yeni 2.4 Atkinson çevrimli benzinli motor: Yeni (MY19) Outlander PHEV’da strok hacminin 2.0 litreden 2,4 litreye yükseltilmesi, motoru MIVEC özellikli Atkinson çevriminin uygulanabildiği genelde daha düşük kuvvetli bir çalıştırma alanına yerleştirme imkanını vererek, fiilen motor performansını artırıyor. 

MY19’un 2,4 litre benzin motorlu daha yüksek strok hacmi ile bir araya geldiğinde, ortaya daha yüksek tork (özellikle düşük rpm’de), daha düşük NVH, daha iyi hızlanma (özellikle düşük ve orta hızlarda) ve genelde daha iyi yakıt ekonomisi/düşük CO2 salımları çıkıyor:

 - 4WD sistem: Daha fazla mod Önceki modellerde bulunan NORMAL ve 4WD LOCK modlarına iki yeni sürüş modu katılıyor. SPORT modu, sürücüye dolambaçlı yollarda daha yüksek sürüş keyfi için daha fazla doğrudan kontrol sunuyor. SNOW modu ise, karla kaplı veya kaygan zeminlerde daha yüksek güven sunuyor. 

- Tasarım: Net ve sofistike Aracın dış görünüşü de, teknolojik görünümlü LED farlar, dikdörtgen ön sis lambası çerçeveleri, DYNAMIC SHIELD görsel kimliğine sahip, daha öne çıkan bir radyatör ızgarası ve ön orta alt koruma plakası gibi, bir dizi detaylı iyileştirme ile geliştirildi. 

Yeni 18 inç alaşım jantlar için, daha detaylı birçok telli, iki tonlu tasarım ve daha büyük bir arka rüzgarlığın eklenmesi, otomobile daha net ve sofistike bir görünüm kazandırdı.

İçerideki değişiklikler ise, yeni kapitone kaliteli deri döşemenin altını çizdiği bir kalite hissi, beli sarmalayan tamamen yeni ön koltukları, revize edilmiş kumanda mekanizması, yeni gösterge paneli, yeni aksesuarlar, arka A/C çıkışları olarak sıralanıyor. En üstün teknolojik özellikler ile donatılan Outlander PHEV, Mitsubishi Motors’un amiral gemisi ürünü konumunda. 

Mitsubishi Motors PHEV teknolojisi ile elektrikli araçlar kategorisinde halen ciddi bir sorun olan sürüş menzilinde önemli atılımlar gerçekleştirerek rakiplerinden bir adım öne çıkmayı hedefliyor. 

2019 model yeni Outlander PHEV, bu önemli atılıma ilave olarak daha keskin hatları, daha şık iç dizaynı ve yeniden tasarlanan şanzımanı ile de sınırları zorlayacak.

Hiç yorum yok