Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2019 Mazda MX-5 Miata Özellikleri beli oldu

Modelde yer alan 2.0 litre SKYACTIV-G motor kapsamlı şekilde revize edildi, hava girişleri geliştrildi, yeni silindir başları eklendi, pist...

Modelde yer alan 2.0 litre SKYACTIV-G motor kapsamlı şekilde revize edildi, hava girişleri geliştrildi, yeni silindir başları eklendi, pistonlar ve piston kolları yenilendi. 

Mazda bu modifikasyonlar sayesinde performansın arttığını, ayrıca otomobilin ağırlığının azaldığını belirtiyor. Güncellenen motorun güç çıkışının %15 arttığı açıklandı. 

Ayrıca tüm devir aralığı için tork değeri de yükseltildi ve azami tork sınırı 6800 devir/dk’dan 7500 devir/dk’ya çıkartıldı. Yapılan açıklamada tam güç çıkışı ve tork değerleri belirtilmedi ancak başka bir belgeden motorun 184 PS (135 kW/181 hp) gücünde ve tork değerinin 205 Nm olduğu öğrenildi. 


2018 modelinin güç çıkışı 157 PS, tork değeri ise 200 Nm, dolayısıyla yeni modelde ciddi bir güç artışı olduğu görülüyor. 

Güncellenen motor daha çevre dostu ve yakıt daha tutumlu tüketiyor. 1.5 litre SKYACTIV-G motorun da yanma teknolojisi geliştirildi. Motor artık 132 PS (97 kW/130 hp) güç çıkışı ve 152 Nm torkla geliyor. Yakıt tüketimi ve temiz çalışma bakımından da motorda gelişme var. 

Otomobilde yeni teleskopik direksiyon ve revize edilen TFT ekran dikkat çeken özellikler arasında. Müşteriler ayrıca kahverengi açılabilir tavan, deri koltuk döşemeleri ve siyah metalik aksanlı 16 inç alüminyum tekerlekler sipariş edebilecek. 

Küçük stil değişikliklerinin yanı sıra otomobil Japonya’da ilave güvenlik donanımıyla sunulacak. Bunlar arasında özellikle Advanced Smart City Brake (şehir içi akıllı fren) ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi öne çıkıyor.haber7

Hiç yorum yok