Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Zarco İspanya Yarışı sonrasında MotoGP'de İkinci Sıraya Yükseldi

Jerez'de düzenlenen 2018 MotoGP dördüncü turunda Monster Yamaha Tech 3 ekibinden Johann Zarco için fırsat ortaya çıkmakla kalmadı... ...

Jerez'de düzenlenen 2018 MotoGP dördüncü turunda Monster Yamaha Tech 3 ekibinden Johann Zarco için fırsat ortaya çıkmakla kalmadı...

söz konusu fırsat pistte çok hızlı bir şekilde ilerledi kıvrımlı metalin kırım yerine doğru yöneldi. 

Elektrik hızındaki Fransız sporcu İspanya'daki sezonun ikinci kürsü sonucunu elde etti ve iki hafta sonra gerçekleşecek olan ve ev sahibi statüsünde olacağı Le Mans Grand Prix'sinde ikinci sırada bulunma konusunda heves uyandırıcı bir sonuç beklentisiyle şampiyonluk sıralamasında yukarı çıktı. 
 28 Yaşındaki sporcu, diğer sporcuların şanssızlığı ve kendisinin istikrarlı gelişimi sayesinde, ikincilik ödülüne ulaştı ve MotoGP'ye heyecan geldi. 

Andalucía'daki 45 derecelik pist sıcaklığı ve yakın zamanda yeniden kaplanan Jerez asfaltı boyunca verilen mücadele zorlu 25 turluk sürat deneyimine yol açtı. 

Alex Rins ve Başlangıç pozisyonunda olan ve yerleşme aşamalarında en öndeki beşli mücadelenin dışında kalan Britanyalı Cal Crutchlow gibi sporcuların Michelin lastiğinden talepleri çok fazlaydı ve sonrasında Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso ve Dani Pedrosa arasında ikinciliği elde etmek üzere olağanüstü bir çarpışma yaşandı ve söz konusu çarpışma her üç sporcunun da ‘Dry Sack’ köşesinin engebeli sonunu tecrübe etmelerine yol açtı. 

Hemen arkadan gelen Zarco, bir şekilde metalik arbededen avantajlı çıktı ve kendisini tek başına öne çıkarken buldu. Dünya çapındaki yarış meraklıları görüntülere şaşkın bir şekilde bakarken Zarco duygularını: “Düşündüğüm şuydu:

 ‘zeminde olan veya düşmüş olan kaç motosiklet bulunmaktadır?!’ Bir Repsol sporcusunu görmekteydik ancak her üç Repsol sporcusunun da yere düştüğüne inanmak çok zordu.” şeklinde ifade etti.

 “Durumu gördüğüm zaman, ‘büyük bir avantajla gelen ikincilik diye düşündüm. Sona doğru yedi tur bulunmaktaydı. Yarışı bitirmem ve odaklanma durumumu korumam zorunluydu.’ Zor olmayacaktı ancak hata yapmak istemedim. Şans önüme çıktığında bu şansı değerlendirmem gerekliydi.” 

Zarco, bu ana kadar yapılan dört yarışın iki tanesini kazanmış bulunan dünya şampiyonu Marc Marquez'in en yakınındaki yarışçı olma pozisyonuna yükselmişti. Zarco, ayrıca, Movistar Yamaha yarışçıları Valentino Rossi ve Maverick Viñales'i gölgede bırakmaktaydı. 

5 Numaralı sporcu, “Şu anda ikinci sıradayız; bu sonuç yılın başlangıcında beklediğimizden çok daha iyi bir sonuçtur.” ifadesini kullandı. “Mücadele etmek istediğimiz yerde olduğuma ve burada bulunduğum için çok mutlu olduğuma eminim. Rüyada gibiyim. 

Fransa Grand Prix'si öncesinde çok iyi bir durumdayız.” Takip eden haftalardaki Fransa, İtalya ve Katalonya sezon yarışlarında Honda sporcusunu takip etmek ve geçmek sonraki hedefler arasında yer almaktadır. Zarco görüşlerini takip eden şekilde belirtti:

 “Fakat, motosiklet kontrolümü ve gelecekte motosikleti kontrol etme yöntemimi geliştirdiğimi hissediyorum. Onunla mücadele edebileceğimi düşünüyorum.” “Her bir grand prix diğerlerinden farklıdır. Sonrasını görelim bakalım.” Hızlı ve çekici Le Mans dönemeçleri iki hafta içerisinde karşımıza çıkacak!

Hiç yorum yok