Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Moto GP'de Viñales COTA başarısını sürdürmeyi hedefliyor

Üç sıralık grid cezası bile Marc Marquez'in 2018 MotoGP sezonunun üçüncü ayağı Circuit of Americas'ta muhteşem bir performans sergi...

Üç sıralık grid cezası bile Marc Marquez'in 2018 MotoGP sezonunun üçüncü ayağı Circuit of Americas'ta muhteşem bir performans sergileyerek bu pistteki peş peşe altıncı zaferine ulaşmasına engel olamadı.

Diğer taraftan, yükselişte olan Movistar Yamaha'dan Maverick Viñales uzun ve göz alıcı Austin, ABD pistinde göz doldurdu. İspanyol sporcu, Andrea Iannonne ile giriştiği kıyasıya mücadeleden üstün ayrılan taraf oldu ve bu sezon ilk defa podyuma çıktı. 

Viñales, bu zaferle birlikte 2017 Avustralya Grand Prix'ye kadar uzanan kupa orucunun sorumlusu M1'e yönelik hayal kırıklıklarını da bir nebze olsun silmeyi başardı. 

“Geliyoruz!” Maverick yine sırıtıyordu. Sporcunun yüzündeki alaycı gülümseme ve MotoGP podyum alanında herkesi kovboy şapkasıyla selamlaması gözlerden kaçmadı. “Bu hafta sonu bizim için oldukça keyifli geçti. 


En üst düzey performansımıza henüz ulaşmış olmamamıza rağmen güçlü bir konumdaydık. Arjantin'den bu yana ilerleme kaydettik ve 2018 motosikletlerinde nasıl hızlı gidebileceğimizi kavramaya başladık.” 

COTA, görsel açıdan takvimdeki en çarpıcı pistlerden biri olsa da, pistin gerektirdiği yüksek fiziksel ve teknik yeterlilik göz önüne alındığında, üstelik pistte altıncısı düzenlenen bu yarışta pistte toprak ve engebenin bulunduğu da düşünüldüğünde, MotoGP serileriyle özdeşlemiş nefes kesen sahnelere pek fazla şahit olamadık. 

Marquez'in birinci sıraya ambargo koyduğu yarışta Viñales arayı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı. 25 Numara her şeye rağmen çabasından ve kaydettiği ilerlemeden memnundu. 

“Arjantin'de bazı [motor düzeni] bölümlerde eksiklerim vardı, bu alanda gerçekten ilerleme kaydettik.” ifadesini kullandı. “Motosiklette belirli unsurlar eksik olduğunda, pilot istediği kadar hızlı gidemiyor. Yaptığımız değişiklikler istediğim hıza ulaşabilmeme ve güvenimi kazanmama yardımcı oldu.” 

 Maverick, Yamaha ekibinin Güney Amerika'daki ikinci ayaktan sonra iki kısa hafta içerisinde ne tür çalışmalar yaptığıyla ilgili sorulara ise elektronik aksam çalışmaları ve daha güçlü bir Yamaha oluşturmak cevabını verdi. “Yarışın başlangıcında daha fazla güce ve daha agresif olmaya ihtiyacımız vardı.” şeklinde ekledi. 

“Bunları sezon öncesinde gerçekleştirmeyi ve kendi tarzımı yansıtmayı başaramadım. Yeni motosikletle birlikte, belirttiğim hususlarda başarı kaydetmeye başladığımı düşünüyorum. 

İşlerin Avrupa'da nasıl gideceği büyük önem taşıyor.” Şampiyona lideri Cal Crutchlow'un yarışı ise umduğu gibi gitmedi. Britanyalı sporcu LCR Honda'sı ile dönüşlerde zorluklar yaşadı ve sekizinci turun son dönüşünde dışa kaydı. 35 Numara, sıralamada tırmansa da podyuma çıkmayı başaramadı. 

Moto2'de ise puanlar bu sezon ikinci defa Pecco Bagnaia'ya gitti. İtalyan sporcu Arjantin'de hayal kırıklığı yüzünden Sky Italia VR46 Kalex'in deposuna vururken, ilk ayaktaki büyük kazanın ardından bu yarışta Alex Marquez ile giriştiği kıran kırana mücadeleden galip çıkmanın sevinciyle bu kez motorunu seven taraf oldu. “%100 Performansımda değildim ancak Alex'in yol tutuşunu kaybettiğini gördüğümde sınırları zorladım ve arayı açabildim. 

Bu pistin benim için hep zorlu geçmesi nedeniyle, bu zafer benim için daha bir anlamlı oldu. Bu pist benim tarzıma pek uyan bir pist değil, ama gelişmeye devam ediyorum ve ilerlememden memnunum.” 

Katar, Arjantin ve ABD geride kaldı. MotoGP, İber Yarımadası'nın güney ucundaki Jerez pistinin tarihi dönemeçlerine şahit olacağımız İspanya Grand Prix ile Avrupa ayağına start verecek.

Hiç yorum yok