Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Montalegre RX'de Johan ve Petter'den Çifte Podyum

Johan Kristoffersson ve Petter Solberg Portekiz'de 600 beygirlik VW Polo R Supercars ile ortaya inanılmaz bir performansa koydu ve çift...

Johan Kristoffersson ve Petter Solberg Portekiz'de 600 beygirlik VW Polo R Supercars ile ortaya inanılmaz bir performansa koydu ve çifte podyum yaptı! 

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nın 51. müsabakasını etkinliğe yaraşır bir zaferle kutlayan Monster Energy sporcusu Kristoffersson, #MontalegreRX'deki finalleri domine ederek 2018'deki kusursuz performansını devam ettirdi. 

Aslına bakacak olursak, Kristoffersson tam kendisine yakışan işe imza atarak yüksek rakımlı dağ pistindeki performansıyla rekorları ardı ardına kırmaya devam etti. 

Geçen sezonun Güney Afrika'daki finalini de sayarsak, 29 yaşındaki İsveçli sporcu 11 müsabakanın 9'unu kazandı ve üst üste üçüncü zaferine ulaştı. 


Monster Energy sporcusu takım arkadaşı Petter Solberg de çok gerilerde kalmadı. Petter, sıralama yarışları sonrasında 6. sırada yer almasına ve yarı finalin başlarında zorlanmasına karşın, altı turluk ana finalde tam hücum moduna geçti. 

FIA şampiyonluğuna üç kez ulaşan Solberg, müsabakanın son yarışına damgasını vuran kar fırtınasında çarpıcı bir performans ortaya koyarak ikinci sıradaki Sebastian Loeb'in hemen arkasında yer aldı ve yarışı dördüncü sıradaki Andreas Bakkerud'un 2,7 saniye önünde tamamladı. 

Johan Kristoffersson: "Belirtmeliyim ki, şu anda adrenalini iliklerime kadar hissediyorum; oldukça çetin şartlarda çok zorlu bir yarı final ve final geçirdik. Yarı finalin birinci dönemeci tam bir kargaşaya yol açtı ancak yine de birinci gelmeyi başardım. 

Birinci turun üçüncü dönüşünde arkadan sert bir darbe aldım, bu yüzden arka tarafta hasar oluştu. Hatta, bu hasar yüzünden kokpite biraz duman ve egzoz gazı bile giriyordu. Finalde de durum aşağı yukarı aynıydı. 

Mükemmel bir başlangıç yaptım ve koşullar itibariyle 2015'i bir kez daha yaşamış gibi hissettim. 2015'te de aynı gridde 2. sıradaydım ve başlangıçtan itibaren birinciliğe oynayacak durumdaydım. 

Bu defa, birinci dönemece yöneldim ve 2015 yılında olduğu gibi Timmy'nin [Hansen] geçişini kapattım! Bir bakıma, bu hafta sonu olanlar, Barselona'da yaşananların benzeriydi. Hızımı tam olarak ortaya koyabileceğimi düşünmedim aslında. 

Yarışta, altı tur boyunca mümkün olduğunca sınırlarımı zorlamaya devam ettim ve sezonun geri kalan bölümünde de aynı şekilde devam edeceğim. Böylesi çılgın bir hafta sonu sonrasında, Petter'in kürsüde bana katıldığını görmek harika oldu."

Hiç yorum yok