Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Ford MotorSport Türkiye fırtınası esti

2018 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan ve Eskişehir’de yapılan Rally Phrygia’da Ford MotorSport Türkiye pilotları ralliyi domi...

2018 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan ve Eskişehir’de yapılan Rally Phrygia’da Ford MotorSport Türkiye pilotları ralliyi domine ettiler. 

2018 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı ve aynı zamanda Avrupa Ralli Kupası’nın da (ERT)bir ayağı olan uluslararası Rally Phrygia 5-6 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de yapıldı. 

Asfalt etaplarda yapılan rallide toplam 56 pilot kıyasıya mücadele ettiler. Ford Motorsport Türkiye’nin çatısı altında daha önceden 3 Türkiye Ralli Şampiyonluğu & 1 Doğu Avrupa şampiyonluğu kazanan ve Rally Phrygia ile 4 yıl aradan sonra yuvaya geri dönen pilot Yağız Avcı, sezonunbu ilk rallisinde genel klasmanda ilk sırayı alarak, toplamda 6’ncı Türkiye Şampiyonluğu hedefine şimdiden göz kırptı. 


Yağız Avcı bu ilk ralliyi kazanarak yeni otomobili olan uluslararası yılın motoru ödüllü EcoBoost motora sahip 4 çekerFiestaR5aracına ve yeni co-pilotu Onur Vatansever'e çok kısa zamanda alıştığını da gösterdi.

Eskişehir’de yapılan zorlu rallide Ford Motorsport Türkiyeçatısı altında 4 çeker Fiesta R5 kullanan diğer pilot Deniz Fahri iseEskişehir rallisini genel klasmanda3’ncü sırada bitirerek Türkiye Ralli Şampiyonası’nda iddialı olduğunu gösterdi. 

İki çeker kategorisinde Ümit Can Özdemir birinci oldu Ford Motorsport Türkiye’nin bir diğer pilotu Ümit Can Özdemir ise iki tekerlekten çekişli 1 litre Fiesta R2T ile bu zorlu ralliyi birçok dört tekerlekten çekişli otomobili arkasında bırakarak genel klasman 5'incisi ve iki çeker birincisi olarak bitirdi.

Ford Motorsport Türkiye takımı, Avrupa Kupası & Balkan Kupası’na da puan veren EskişehirRallisi’nde ilk 10'a 6 otomobilini sokarak kırılması zor bir rekora imza attı. 

FiestaRally Cup da tüm hızıyla devam ediyor Ralli tutkunlarına profesyonel bir takımın parçası olarak yarışma imkanı sunan “FiestaRally Cup” 2018 yılında da Türkiye Şampiyonası yarış takvimini takip ediyor. 

FiestaRally Cup organizasyonu kapsamında Rally Phrygia – Eskişehir rallisinde 12 adet 2 çeker Fiesta R2T araç mücadele etti.Bu yıl FiestaRallyCup'ı yurt dışından pilotlara da açan Ford Motorsport Türkiye,FiestaRally Cup mücadelesindeki çıtayı iyice yükseltti. 

12 aracın start aldığı FiestaRallyCup’ta genç ve tecrübeli pilotlardan Ümit Can Özdemir 1 litre Fiesta R2T otomobili ile ipi göğüslerken, Bulgar pilot GeorgiGeradzhiev 1.6 litre Fiesta R2 otomobiliyle ikinci oldu. 

Şampiyonadaki bir diğer Türk pilot Burak Başlık da 1.6 litreFiesta R2 otomobiliyle 3. oldu Serdar Bostancı: “Türkiye Ralli Şampiyonası’na güzel bir başlangıç yaptık” Ford Motorsport Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 

“4 yıl aradan sonra 2018 sezonu ile takıma geri dönen Yağız Avcı yeni co-pilot’u Onur Vatansever ve üstün performans, sürüş dinamiği sunan yeni aracı Fiesta R5’e hızlı bir şekilde alışıyor. Eskişehir Ralli’sinde de ilk sırayı alarak bunu herkese gösterdi. 

Bu sene Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Yağız’ın podyumun en üst basamağında yer alması için tüm ekip gereken maksimum eforu göstereceğiz.Öte yandan bir diğer R5 pilotumuz Deniz Fahride sezonun açılış rallisindeki performansı ile yarışta ben de varım mesajını herkese verdi.

2 çeker kategorisinde ve FiestaRallyCup’tamücadele eden genç pilotumuz Ümit Can Özdemir ise 2018 sezonunu kendi kategorisi yanında genel klasmanda da üst sıralarda tamamlayacağının sinyalini veriyor. 

Bu vesileyle, ben de 2018’de Türkiye Ralli Şampiyonası ve FiestaRallyCup’ta Ford Motorsport Türkiye çatısı altında yarışan tüm ekiplere can-ı gönülden başarılar diliyorum.”

Hiç yorum yok