Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Kıa Motors Avrupa’daki Üç Milyonuncu Aracını Üretti

KIA, başarılarla dolu Avrupa yolculuğunda önemli bir yol katederek, ulaşılması zor bir rekora daha imza attı.  KIA Slovakya’nın Žili...

KIA, başarılarla dolu Avrupa yolculuğunda önemli bir yol katederek, ulaşılması zor bir rekora daha imza attı. 

KIA Slovakya’nın Žilina şehrinde yer alan üretim tesislerinde, Aralık 2006 tarihinden bu yana 3 milyon araç üretti. 

KIA Slovakya’dasadece 2017 yılında 335.600 adet araç ve 539.987 adet motor üreterek otomotiv sektörüne dikkat çeken bir ivme kazandırdı. 

Slovakya fabrikasında; Ceed ürün gamı, Sportage ve Venga modelleri dışında farklı hacimlerde benzinli ve dizel motor üretimi de yapan KIA Motors, Avrupa’daki büyümesine devam ediyor. 


KIA Motors, Aralık 2006 tarihinde Slovakya’da başladığı Avrupa üretim sürecinde 3 milyonuncu aracı banttan indirerek, önemli bir başarının sahibi oldu. KIA’nın ürettiği 3 milyonuncu model ise beş kapılı hatchback gövde tipine sahip beyaz renkli bir Ceed oldu.

GT-Line donanım seviyesi ve 1,0 litre T-GDi turbo benzinli motora sahip KIA Ceed, İzlanda’ya teslim edilmek üzere yola çıktı. KIA’nın Slovakya tesisisadece 2017 yılında 335.600 adet araç ve 539.987 adet motor üreterek, dünyanın farklı noktalarındaki 80’in üzerinde ülkeye ihraç etti.

Geçtiğimiz yılın en popüler ve en çok tercih edilen motoru ise 1.7 litre CRDi turbo dizel motor oldu. KIA Slovakya’da; beş kapılı Hatchback, Sportswagon ve Proceed olmak üzere Ceed ailesi, markanın en çok satan modeli Sportage ve kompakt MPV modeli Venga üretimi yapıyor. 

KIA Motors Slovakya, aynı zamanda KIA’nın Avrupa pazarına yönelik ilk performans modelleri olan Ceed GT ve Proceed GT modellerinin üretimini de üstleniyor.KIA’nın Avrupa’da ürettiği araçlar markanın toplam Avrupa satışlarının yarısını oluşturuyor. 

 Rakamlarla en çok satan iki model ve motor üretimi KIA Ceed ürün gamı Avrupalı tüketicinin beklenti ve zevkine uygun olarak Avrupa’da tasarlanıyor, geliştiriliyor ve üretiliyor. KIA Motors Slovakya tarafından bugüne kadar yaklaşık 1,3 milyon adet üretilen Ceed, tesisin toplam üretiminin de yarısını oluşturuyor. 

Lanse edildiği 2006 yılından itibaren ilk nesilden 646.300 adet Ceed üreten tesis, 2012 yılında yolara çıkan ikinci nesil Ceed modelinden 647.700 adet üretti. Üçüncü nesil Ceed’in üretimine ise2018 yılının ikinci çeyreğinde başlanması planlanıyor. 

Žilina, Slovakya tesisi KIA’nın başarılı kompakt SUV modeli Sportage’dan ikinci nesil ile başlamak üzere; üç nesilde yaklaşık 1,4 milyon adetlik bir üretim performansına imza attı. 

İkinci nesilden 104.500 adet üreten tesis, üçüncü nesilden 797.500 adet ve 2015 yılı sonunda üretimine başlanan dördüncü ve güncel nesilden ise bugüne kadar 492.000 adedipiyasaya sürdü. 

Otomobil üretimi haricinde motor üretimi de yapan KIA’nın Slovakya fabrikası, 2006 yılından bu yana 4 milyonun üzerinde motor üretimi gerçekleştirerek, yine iddialı bir rakama imza attı.

KIA Motors Slovakya1.4litre MPI, 1.6-litre GDI ve GT modelleri için, 204 HP gücünde 1.6litre T-GDI olmak üzere; benzinli ve dizel 1.4, 1.6ve 1.7 litre CRDi dışında,2.0-litre 'R'dizel motorların üretimini de üstleniyor. Yeni ‘U3’ kodlu 1.6 litrelik turbo dizel motorun da üretiminden sorumlu olan tesis, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 

KIA’nın Avrupa’ya sosyal ve ekonomik katkısı Avrupa'nın önde gelen bağımsız ekonomi danışmanı “London Economics” tarafından hazırlanan “KIA’nın Avrupa'daki Varlığından Kaynaklanan Ekonomik ve Sosyal Faydalar” başlıklı raporu, KIA Motors'un kıta genelinde oynadığı önemli role dikkat çekiyor. 

KIA’nın gelir ve gümrük vergisi olmak üzere Avrupa ülkelerine katkısı 2016 yılında 1,2 milyar Euro’ya ulaştı. Üretim kapasitesindeki artışa bağlı olarak KIA Motors Slovakya, 3,8 milyar Euro değerinde tedarik ihtiyacının yüzde 73'ünü Avrupa'daki kaynaklardan satın aldı.

KIA’nın Avrupa’daki varlığı doğrudan ve dolaylı olarak 184.386 kişiye istihdam yaratırken, sadece Žilina tesisi doğrudan ve dolaylı olarak 15.000 kişiye istihdam yaratıyor.

Hiç yorum yok